GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανούσης: Δημοκρατία έχουμε, προφανώς υπάρχουν απόψεις

"Είναι διαφορετικό θέμα να σχολιάζεις και διαφορετικό θέμα να καταθέτεις πολιτική άποψη", τόνισε από τη Λαμία ο αναπληρωτής υ...

Πανούσης: Δημοκρατία έχουμε, προφανώς υπάρχουν απόψεις

"Είναι διαφορετικό θέμα να σχολιάζεις και διαφορετικό θέμα να καταθέτεις πολιτική άποψη", τόνισε από τη Λαμία ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις από το πρωτοσέλιδο άρθρο του στα "Νέα" και συνέχισε λέγοντας ότι "δεν σχολιάζω έναν νόμο ή μια πολιτική πρακτική. Λέω ποια είναι η άποψή μου. Αλίμονο αν οι υπουργοί δεν είχαν πολιτική άποψη για το θέμα. Τότε δεν θα ήταν υπουργοί. Θα ήταν τεχνοκράτες ενός τομέα. Φαντάζομαι όλοι όσοι υποστηρίζουν αυτά, στις εφημερίδες, θα αποδέχονται άρθρα πολιτικής παρέμβασης υπουργών. Δεν θέλω να πάω παραπέρα. Είναι μια άποψη. Δημοκρατία έχουμε, προφανώς υπάρχουν απόψεις".

Ο κ. Πανούσης έκανε τις δηλώσεις αυτές απαντώντας σε ερωτήσεις μαζί με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, με τον οποίο είχε συνάντηση νωρίτερα.

"Είναι ακατανόητο ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαπραγματεύεται, είτε μέσω δημοσίων δηλώσεων, είτε με επισκέψεις βουλευτών στον Κουφοντίνα, με τρομοκράτες", ήταν η φράση του Κώστα Μπακογιάννη που πυροδότησε κλίμα έντασης, καθώς δύο από τους τέσσερις βουλευτές Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν παρόντες στις δηλώσεις του Περιφερειάρχη και του Γιάννη Πανούση αποχώρησαν επιδεικτικά, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους. Αποχώρησε η Βασιλική Λέβα και στη συνέχεια ο επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης, ο οποίος επέστρεψε λίγο αργότερα. Παρέμειναν οι άλλοι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Απ. Καραναστάσης και Δημ. Βέττας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, σχολιάζοντας τις προβλέψεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, επανέλαβε, παρόντος του κ. Πανούση, ότι "είναι ακατανόητο ότι με το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή ακυρώνονται δικαστικές αποφάσεις και απελευθερώνονται έτσι απλά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατά συρροή δολοφόνοι, ληστές και βομβιστές, όπως ο Ξηρός, αγνοώντας ακόμη και την Ένωση των Εισαγγελέων. Είναι ακατανόητο ότι καταργούνται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας. Αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Λες και όλοι οι έγκλειστοι στις φυλακές είναι το ίδιο. Είναι επίσης ακατανόητο, πως αντιμετωπίζονται καταληψίες δημοσίων κτιρίων και πανεπιστημίων -μέχρι και στη Βουλή φτάσανε- ως χαρωποί επισκέπτες".

Ο Γιάννης Πανούσης, απαντώντας στις θέσεις που εξέφρασε ο κ. Μπακογιάννης, σημείωσε ότι "δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς βασικές ηθικές αρχές" και κατέθεσε τον προσωπικό του προβληματισμό γύρω από αυτά τα θέματα, τονίζοντας ότι "πρέπει να βρούμε έναν τρόπο ως ελληνική κοινωνία και ως ελληνική πολιτεία να συζητήσουμε τα ζητήματα της ασφάλειας, τα όρια της πολιτικής ανυπακοής που δεν πρέπει να φτάσουν ποτέ μια δημοκρατία σε ένοπλο αγώνα. Να δει που ακριβώς αρχίζει η επιείκεια και η ηπιότητα και που τελειώνει η αυθαιρεσία και η εκχώρηση της δημοκρατίας σε άλλους. Αυτό ένα πολύ σοβαρό θέμα. Δεν μπορούμε να το λύσουμε ad hoc".

Ο κ. Πανούσης δεν θέλησε να πάρει θέση για τις προβλέψεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, ωστόσο υπογράμμισε ότι "δεν θα μπω στα ζητήματα της νομοθεσίας του τι πρέπει να γίνει ένας άνθρωπος αν έχει αναπηρία. Υπάρχουν 15 λύσεις πριν φτάσεις να πεις ότι τον απελευθερώνω".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση