GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίντεο-ντοκουμέντο: Πώς "μπούκαραν" οι αντιεξουσιαστές στη Βουλή!

Ομάδα περίπου 20 αντιεξουσιαστών "εισέβαλε" σήμερα το μεσημέρι Τετάρτης στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Οι αντιεξουσιαστές άνοι...

Ομάδα περίπου 20 αντιεξουσιαστών "εισέβαλε" σήμερα το μεσημέρι Τετάρτης στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Οι αντιεξουσιαστές άνοιξαν πανό υπέρ της απελευθέρωσης των απεργών πείνας, και υπέρ της κατάργησης των φυλακών τύπου Γ' και του "τρομονόμου". Το πανό έφερε την υπογραφή της "αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας".
Παρέμειναν στο προαύλιο της Βουλής για λίγα λεπτά, φώναξαν συνθήματα υπέρ των απεργών πείνας, υπέρ της απελευθέρωσης του Σάββα Ξηρού και κατά των φυλακών τύπου Γ' και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Οι πόρτες της Βουλής έχουν κλείσει προσωρινά για προληπτικούς λόγους.
Η ομάδα των 20 ατόμων προσήχθη από δυνάμεις των ΜΑΤ αφού όπως αναφέραμε, έφυγε οικειοθελώς από τον προαύλιο χώρο. Τα πλάνα "ανέβηκαν" στο διαδίκτυο το απόγευμα.



Η επίσημη εξήγηση του Κοινοβουλίου για το περιστατικό, αναφέρει:
"Τα μέτρα ασφαλείας της Βουλής είναι επαρκή για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού.
Η Φρουρά της Βουλής έχει την εμπειρία να αξιολογεί γεγονότα και προθέσεις και αναλόγως να κινείται, πάντα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ακόμη και εκείνων που μπορεί να διαμαρτύρονται εναντίον του Κοινοβουλίου, όπως έχουν δικαίωμα σε μια δημοκρατία.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Φρουρά διαπίστωσε ότι πρόκειται περί ειρηνικής διαμαρτυρίας και, προκειμένου να μην προκαλέσει περαιτέρω ένταση, προέβη στο πρώτο μέτρο προστασίας του Κοινοβουλίου, κλείνοντας για καθαρά προληπτικούς λόγους όλες τις εισόδους του κεντρικού κτηρίου και επιβλέποντας την αποχώρηση των διαδηλωτών".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση