GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Επιτακτική ανάγκη αλλαγής του χώρου διεξαγωγής της δίκης της ΧΑ"

Ως "επιτακτική" χαρακτήρισαν την ανάγκη αλλαγής του χώρου διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής δικηγόροι και παρατηρητές. Μά...

Ως "επιτακτική" χαρακτήρισαν την ανάγκη αλλαγής του χώρου διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής δικηγόροι και παρατηρητές. Μάλιστα ο δήμαρχος Κορυδαλλού δήλωσε ότι οι δημότες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους για όσο καιρό διεξάγεται η δίκη στην πόλη τους.

Την ίδια ώρα οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Γαϊτάνη και Α. Σταμούλη δήλωσαν ότι είναι σημαντικό να αποδειχθεί η σχέση της Χ.Α. με το βαθύ κράτος και τον επιχειρηματικό κόσμο.
Ακολουθούν οι δηλώσεις:

"Αναδείχθηκε η ακαταλληλότητα της αίθουσας και της περιοχής για τη διεξαγωγή της δίκης, στην οποία δεν χωράνε ούτε καν οι δικηγόροι. Στις 7 Μαΐου, που θα συνεχιστεί η δίκη, θα ρυθμιστεί το χωροταξικό θέμα" δήλωσαν κατά την έξοδό τους από τη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού οι δικηγόροι Κώστας Παπαδάκης, Παναγιώτης Σαπουτσάκης και Βασίλης Καπερνάρος.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμμάτης τόνισε και αυτός από τη μεριά του ότι "δεν μπορεί να γίνει υπό αυτές τις συνθήκες η δίκη και γι αυτό η Επιτροπή Αγώνα και όλοι οι δημότες θα είναι εδώ στις 7 Μαίου. Τα σχολεία και οι υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστά την ημέρα εκείνη" είπε. Και επισήμανε με αφορμή την επίθεση που δέχθηκαν μάρτυρες κατηγορίας: "Υπάρχει κίνδυνος παρόμοια περιστατικά να επαναληφθούν αν συνεχιστεί η δίκη στο Κορυδαλλό".

Ο συντονιστής της ΚΕΕΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στη μαζική διαδήλωση των συνδικάτων και των οργανώσεων και τόνισε ότι η δίκη αυτή πρέπει να γίνει στο Εφετείο και όχι στον Κορυδαλλό, χωρίς την παρουσία των ταγμάτων εφόδου και συμπλήρωσε ότι επίθεση δέχθηκε και η οικογένεια Φύσσα.

Την επίθεση σε μάρτυρες κατηγορίας κατήγγειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη και Αφροδίτη Σταμουλή, υπογραμμίζοντας ότι "η Χρυσή Αυγή είναι η ίδια με αυτή που ήταν πριν. Μία συμμορία που εκπροσωπείται απο κόμμα και καθοδηγεί τάγματα εφόδου".

Συμπλήρωσαν πως απομένει να αποδειχθεί η σχέση της οργάνωσης με το βαθύ κράτος και τους διαφόρους επιχειρηματίες. Τέλος υποστήριξαν ότι στην κατάμεστη αίθουσα οι θέσεις ήταν πιασμένες από συγγενείς κατηγορουμένων και όχι θυμάτων και πως αυτή η μεροληψία πρέπει να αντιστραφεί, καθότι συμπαράσταση αξίζουν τα θύματα και όχι οι δράστες.

Ο γραμματέας των ΑΝΕΛ κ. Ι. Μοίρας ανέφερε πως η δίκη πρέπει να διεξαχθεί χωρίς καμιά άλλη αναβολή, σε άλλη όμως περιοχή και αίθουσα. "Οι Νεοναζί πρέπει να δώσουν λόγο και να δικαστούν για τα εγκλήματά τους" τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση