GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι τζιχαντιστές λίγο έξω από την έδρα του Άσαντ

Οι εικόνες των αρχαιοτήτων χιλιάδων ετών, που γίνονται θρύψαλα κάτω από τις βαριοπούλες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους προκαλ...

Οι τζιχαντιστές λίγο έξω από την έδρα του Άσαντ
Οι εικόνες των αρχαιοτήτων χιλιάδων ετών, που γίνονται θρύψαλα κάτω από τις βαριοπούλες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους προκαλούν φρίκη και σπαραγμό. Πρόκειται για μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρου του πλανήτη, ανυπολόγιστης αξίας που γίνονται κομμάτια από τον εξτρεμισμό και τη μισαλλοδοξία των εξτρεμιστών. Οι νέες εικόνες από την καταστροφή της Χάτρα όπου φαίνεται ένας άντρας ανεβασμένος σε σκάλα να χτυπά με βαριοπούλα ένα από τα γλυπτά που κοσμούν κτίριο της Χάτρα, προκάλεσαν την κατακραυγή της UNESCO και της διεθνούς κοινότητας.

Μια ακόμη παράλληλη καταστροφή όμως βρίσκεται σε εξέλιξη. Και αυτή τη φορά αφορά ανθρώπους. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ισλαμικό Κράτος έχει πάρει τον έλεγχο του 90% του παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού Γιαρμούκ στα περίχωρα της Δαμασκού. Ο καταυλισμός του Γιαρμούκ φιλοξενεί περισσότερο από μισό εκατομμύριο πρόσφυγες, οι οποίοι πλέον βρίσκονται στο έλεος των εξτρεμιστών.

Το Γιαρμούκ όμως βρίσκεται στα περίχωρα της Δαμασκού και πλέον οι τζιχαντιστές βρίσκονται στα όρια της πρωτεύουσας της Συρίας και λίγα μόλις χιλιόμετρα από την έδρα του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την ασφάλεια και την προστασία των Σύρων και των Παλαιστινίων στον καταυλισμό. Οι πολίτες οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι εκεί έχουν επί μακρόν υποφέρει από την πολιορκία των κυβερνητικών δυνάμεων που έχει οδηγήσει στην εμφάνιση ασθενειών και στον λιμό.
Ο Ερυθρός Σταυρός απευθύνει απεγνωσμένη έκκληση λέγοντας ότι περίπου 10.000.000 άνθρωποι, στη Συρία και το Ιράκ, που έχουν άμεσης βοήθειας, είναι εντελώς αποκλεισμένοι και έρμαια των εξτρεμιστών που μάχονται στην περιοχή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση