ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ξεκινά η ρύθμιση των χρεών προς τον ΟΓΑ

Share it:
Ξεκινά η ρύθμιση των χρεών προς τον ΟΓΑ

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους θα έχουν από σήμερα όσοι αγρότες έχουν χρέη προς τον ΟΓΑ.

Με τη νέα ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους αγρότες να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014 ασφαλιστικές εισφορές τους και καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση ορίστηκε η 30η Απριλίου 2015.

Η εξόφληση της οφειλής πραγματοποιείται σε 100 δόσεις. Για οφειλή έως 5.000 ευρώ δεν επιβάλλεται επιτόκιο, ενώ όταν η οφειλή υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ τότε επιβαρύνεται από το μήνα υπαγωγής στη ρύθμιση με μηνιαίο επιτόκιο 0,25%. Το ελάχιστο ποσό δόσης ανέρχεται σε 50 ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα του "Έθνους".

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η καταβολή της τρέχουσας δόσης Απριλίου στην υφιστάμενη ρύθμιση μέχρι της 30 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης μπορεί να χορηγείται Πιστοποιητικό Οφειλής διάρκειας ενός μηνός, το οποίο θεωρείται αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας.

Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν έπειτα από αίτησή τους και εκείνοι οι οφειλέτες που έχουν υπαχθεί σε υφιστάμενες ρυθμίσεις που είναι ενεργές (Νέα Αρχή και Πάγια Ρύθμιση). Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός πέντε ημερολογιακών ημερών από την αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση και η δεύτερη έως την τελευταία μέρα του μήνα.

Η καθυστέρηση πληρωμής μίας δόσης επιτρέπεται αν 12μηνο προγράμματος ρύθμισης. Ο οφειλέτης μπορεί να εξοφλήσει εφάπαξ τις υπολειπόμενες δόσεις και απαλλάσσεται από το επιτόκιο εάν η οφειλή είναι πάνω από 5.000 ευρώ.

Share it:
Reactions:

Η τσέπη μου

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση