GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παυλόπουλος: Αναγκαία η ενεργοποίηση της Κομισιόν για το μεταναστευτικό

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα είχε στις 15:30 το απόγευμα, με δική του πρωτοβουλία, ο...

Παυλόπουλος: Αναγκαία η ενεργοποίηση της Κομισιόν για το μεταναστευτικό

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα είχε στις 15:30 το απόγευμα, με δική του πρωτοβουλία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την τραγωδία στην Λαμπεντούζα, αλλά και την ανησυχία του διότι παρόμοια γεγονότα φαίνεται, δυστυχώς, να συνεχίζονται, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε στον Ιταλό ομόλογό του ότι και η Ελλάδα, άλλωστε, βιώνει το τραγικό γεγονός στη Ρόδο. Και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως δε των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, ως προς την πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Μετανάστευση και το Άσυλο προκειμένου ν' αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης .

Περαιτέρω, ο κ. Παυλόπουλος προσδιόρισε δύο επίπεδα άμεσης συνεργασίας: Πρώτον, σε επίπεδο ανθρωπισμού και εφαρμογής των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. “Η σημερινή εικόνα πλήττει καιρίως τον πολιτισμό της Ευρώπης”, είπε ο κ. Παυλόπουλος, και δεύτερον, σε επίπεδο ασφάλειας, του οποίου οι συνέπειες δεν πρέπει να υποτιμώνται, ιδίως υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε την πάγια θέση του ότι η επιβαλλόμενη στενή συνεργασία των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η άμεση ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι υποχρεωτική και διότι τα σύνορα των κρατών-μελών είναι, ταυτοχρόνως, ευρωπαϊκά σύνορα. Και απηύθυνε πρόσκληση στον Ιταλό ομόλογό του να επισκεφθεί την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό, πρόσκληση την οποίαν ο τελευταίος αποδέχθηκε ευχαρίστως και η ημερομηνία πραγματοποίησής της θα προσδιορισθεί δια της διπλωματικής οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση