GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ονδούρα: Νέος Νόμος επανεκλογής

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ονδούρας ακύρωσε χθες Πέμπτη τον νόμο ο οποίος απαγόρευε στους προέδρους της χώρας να είναι υποψήφιοι για δεύ...

Ονδούρα: Νέος Νόμος επανεκλογής

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ονδούρας ακύρωσε χθες Πέμπτη τον νόμο ο οποίος απαγόρευε στους προέδρους της χώρας να είναι υποψήφιοι για δεύτερη θητεία, ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο ζήτημα το οποίο αποτέλεσε μια από τις αφορμές για το στρατιωτικό πραξικόπημα που είχε εκδηλωθεί στη χώρα πριν από έξι χρόνια.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο νυν πρόεδρος της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες μπορεί να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία, κάτι που τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ότι προωθεί το κυβερνών Εθνικό Κόμμα.

Η ομόφωνη χθεσινή απόφαση του πενταμελούς Ανώτατου Δικαστηρίου επιδοκιμάστηκε από τον πρώην πρόεδρο Ραφαέλ Καγιέχας, 71 ετών, μέλος του κυβερνώντος κόμματος, που έχει δηλώσει ότι θέλει να θέσει ξανά υποψηφιότητα.

Η πολιτική διένεξη σχετικά με το ζήτημα της επανεκλογής του προέδρου είχε είχε οδηγήσει στο στρατιωτικό πραξικόπημα το οποίο είχε ανατρέψει τον πρώην πρόεδρο Μανουέλ Σελάγια το 2009.

Ο Ερνάντες, ο οποίος εξελέγη το 2013, δεν έχει διευκρινίσει εάν θέλει να είναι υποψήφιος για νέα τετραετή θητεία στις προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση