GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Ανοίγει πλέον και επισήμως ο δρόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Το σχετικό νομοσχέδιο για το άνοιγμα της ΕΡΤ κατατέθηκε στη Βουλή...

Ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Ανοίγει πλέον και επισήμως ο δρόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Το σχετικό νομοσχέδιο για το άνοιγμα της ΕΡΤ κατατέθηκε στη Βουλή, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σύμφωνα με έγγραφο του αρμόδιου υπουργού, υπ. Επικρατείας, Νίκου Παππά, σε απάντηση ερώτηση του βουλευτού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, το μέγιστο συνολικό προσωπικό του νέου φορέα θα ανέρχεται σε 2.500 υπαλλήλους, ενώ το ανταποδοτικό τέλος θα ανέρχεται σε 3 ευρώ μηνιαίως ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Περαιτέρω, μειώνονται οι λειτουργικές δαπάνες λόγω κατάργησης διοικητικών οργάνων και αντίστοιχων παροχών και προνομίων, αλλά και του περιορισμού των εξωτερικών και μεικτών παραγωγών.

Στο ίδιο έγγραφο τονίζεται ότι με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιδιώκεται κατ' αρχάς η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, η εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης, η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας και όλα αυτά τόσο υπό τον έλεγχο του ΕΣΡ όσο και των κανόνων δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η κα Κωνσταντοπούλου ερωτηθείσα αν αληθεύει ότι «επέστρεψε» στην κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ διότι διαφώνησε σε σημεία του, διέψευσε κατηγορηματικά τη φημολογία.

Ενημέρωσε πως ζήτησε από την κυβέρνηση να διαχωριστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη Βιομηχανία Ζάχαρης που περιείχετο σε αυτό, κάτι το οποίο και έγινε και τα νομοσχέδια κατατέθηκαν ξεχωριστά σήμερα.

Το πρωτοδικείο διατάσσει την επαναπρόσληψη των εργαζομένων στην ΕΡΤ 

Απόφαση βόμβα του Πρωτοδικείου Αθηνών διατάσσει την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της ΕΡΤ στον διάδοχο φορέα, που σχηματίστηκε μετά το "λουκέτο" που μπήκε στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα. 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με πρόεδρο των πρωτοδίκη Χριστόφορο Λινό εξέδοσε μια απόφαση η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία το περασμένο έτος έκρινε ότι οι απολύσεις στην ΕΡΤ δεν υπάγονται στο νόμο για τις ομαδικές απολύσεις (για την οποία αναφέρει πως δεν είναι δεσμευτική για τα πολιτικά δικαστηρια) . 

Το δικαστηριο θεωρεί παράνομες τις ομαδικές απολύσεις των 2.915 εργαζομένων που έγιναν τον Ιούνιο του 2013 και κρίνει πως υποχρεούται ο διάδοχος φορέας στην άμεση επαναπασχόλησή τους με την απειλή χρηματικής ποινής 100 ευρώ για κάθε ημέρα παράβασης και για κάθε εργαζόμενο.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση