GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΝΕΡΙΤ συμπαραγωγός στο «Κονσέρτο της Ευρώπης»

Η ΝΕΡΙΤ συμμετέχει στην παραγωγή ενός σημαντικού καλλιτεχνικού γεγονότος, του «Κοντσέρτου της Ευρώπης», που θα παρουσιάσει η Φιλαρμονικ...

Η ΝΕΡΙΤ συμπαραγωγός στο «Κονσέρτο της Ευρώπης»

Η ΝΕΡΙΤ συμμετέχει στην παραγωγή ενός σημαντικού καλλιτεχνικού γεγονότος, του «Κοντσέρτου της Ευρώπης», που θα παρουσιάσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Παρασκευή 1 Μαΐου στις 12.00.

Την Ορχήστρα θα διευθύνει ο μόνιμος αρχιμουσικός της Sir Simon Rattle. Σολίστ ο Λεωνίδας Καβάκος, ένας από τους πιο σημαντικούς βιολιστές παγκοσμίως.

Η δημόσια τηλεόραση θα καλύψει σε ζωντανή μετάδοση το Κοντσέρτο από τη συχνότητα της NEPIT plus. Η συναυλία θα προβληθεί σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Κίνα και τη Ν. Κορέα και διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τα έργα Σεμίραμις, εισαγωγή του Gioachino Rossini, Κοντσέρτο για βιολί σε ρε ελάσσονα του Jean Sibelius και Συμφωνία αρ. 3, «του Ρήνου» του Robert Schumann.

Στο διάλειμμα θα προβληθεί ένα ειδικό αφιέρωμα στην πόλη της Αθήνας. Πρόκειται για ένα 20λεπτο ντοκιμαντέρ γερμανικής παραγωγής, στο οποίο θα γίνεται αναφορά στη μουσική σκηνή της Αθήνας, το Μουσείο της Ακρόπολης, τη μουσική παράδοση του ρεμπέτικου, ενώ θα περιλαμβάνει και αποκλειστική συνέντευξη του Λεωνίδα Καβάκου.

Την παρουσίαση θα κάνουν η Μαρία Κοπανά και η Petra Gute.

Από το 1991 η Φιλαρμονική του Βερολίνου, με αφορμή την επέτειο από την ίδρυσή της την 1η Μαΐου 1882, διοργανώνει κάθε Πρωτομαγιά το Κοντσέρτο της Ευρώπης – κάθε χρονιά σε διαφορετική πρωτεύουσα – επιλέγοντας χώρους μεγάλης ιστορικής σπουδαιότητας ή συναυλιακά κέντρα που έχουν συνδεθεί με εξαιρετικά πολιτιστικά επιτεύγματα.

Στόχος της συναυλίας είναι η προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και η ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Αθήνα φιλοξενεί για δεύτερη φορά το Κοντσέρτο, η πρώτη ήταν το 2004 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, λίγους μήνες πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση