GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα ανακοίνωσε απόψε το βράδυ ότι παραιτείται από το βουλευτικό του αξίωμα για να ακολουθήσει ...

Παραιτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα ανακοίνωσε απόψε το βράδυ ότι παραιτείται από το βουλευτικό του αξίωμα για να ακολουθήσει πανεπιστημιακή καριέρα στο Παρίσι από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού RAI "Che tempo che fa", ο 48χρονος Λέτα, ο προκάτοχος του Ματέο Ρέντσι στην πρωθυπουργία, ανακοίνωσε, προς γενική έκπληξη, ότι θα αναλάβει πρύτανης του διάσημου Πανεπιστημίου Sciences Po στο Παρίσι.

"Πρόκειται για μία επιλογή ζωής, μία παύση από την πολιτική", είπε ο Λέτα διευκρινίζοντας ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα αναλάβει προϊστάμενος της διοίκησης του Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού (Institut d'Études Politiques de Paris, "Sciences Po").

"Δεν παραιτούμαι από την πολιτική, αλλά από την Βουλή. Δεν παίρνω σύνταξη. Δεν εγκαταλείπω το PD", πρόσθεσε.

Ο Ενρίκο Λέτα, πρώην νούμερο δύο του κυβερνώντος αριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD), διετέλεσε πρωθυπουργός από τις 28 Απριλίου 2013 ως τις 14 Φεβρουαρίου 2014 κι είχε αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας του εν μέσω οικονομικής και πολιτικής κρίσης.

Υποχρεώθηκε σε παραίτηση, μετά την υπερψήφιση από τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος της πρότασης του Ματέο Ρέντσι για «μια νέα αρχή» με επικεφαλής τον ίδιο, ο οποίος ήταν δήμαρχος της Φλωρεντίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση