GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρνητικό πια το διαδίκτυο! Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά, ο Τσίπρας αποφασίζει...

Το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις 90 μέρες διακυβέρνησης αξιολογούν τα social media και το ελληνόφωνο διαδίκτυο εν αναμονή μιας σ...

Το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις 90 μέρες διακυβέρνησης αξιολογούν τα social media και το ελληνόφωνο διαδίκτυο εν αναμονή μιας συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους για τη διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους που θα δώσει στη χώρα ανάσα ρευστότητας. Το Μαξίμου στην προσπάθειά του να επιτευχθεί μια συμφωνία «άδειασε» διακριτικά το Γιάνη Βαρουφάκη και ανέθεσε το χειρισμό των διαπραγματεύσεων στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στην προσπάθεια μας να καταγράψουμε τη γνώμη των social media και του ελληνόφωνου διαδικτύου για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ εξετάζουμε τις αναφορές τους για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και κορυφαίους υπουργούς της κάνοντας χρήση των ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων του paloPro για την χρονική περίοδο 01/04 – 26/04 2015.

To ελληνόφωνο διαδίκτυο κατέγραψε για τις υπό εξέταση οντότητες συνολικά 234628 αναφορές. Αναλυτικότερα τα στοιχεία εμφάνισαν για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ 121649 αναφορές. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αποδεικνύεται ο πιο δημοφιλής σε επίπεδο προσώπων με 54302 αναφορές. Αμέσως μετά ακολουθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με 26818 αναφορές, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος με 18314 αναφορές, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότηση Νίκος Βούτσης με 7498 αναφορές, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με 3162 αναφορές και τέλος o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με 2885 αναφορές.















Τα συναισθήματα των social media και του ελληνόφωνου διαδικτύου που είναι και αυτά που δίνουν και την τελική αξιολόγηση των υπό εξέταση οντοτήτων εμφανίζονται στην πλειοψηφία του αρνητικά σε σύγκριση με τα θετικά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το Γιάνη Βαρουφάκη, τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Βούτση, σε συνάρτηση πάντα με τον καταγεγραμμένο αριθμό αναφορών τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συγκεντρώνει 56273 αρνητικά συναισθήματα έναντι 36903 θετικών. To Twitter εμφανίζεται ιδιαίτερα αρνητικό στην αξιολόγηση της κυβέρνησης καθώς συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό αρνητικών συναισθημάτων (24005 - 46%).



Ο Γιάνης Βαρουφάκης καταγράφει 18665 αρνητικά 14061 έναντι θετικών, ο Πάνος Καμμένος 6674 αρνητικά συναισθήματα έναντι 4569 θετικά και ο Νίκος Βούτσης 3346 αρνητικά έναντι 1667 θετικών.

Ωστόσο η εικόνα των συναισθημάτων είναι εντελώς διαφορετική για τον Αλέξη Τσίπρα όπου καταγράφει περισσότερα θετικά συναισθήματα 7030 έναντι 4830 αρνητικών. Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό θετικών συναισθημάτων στα sites (2560- 28%).



Την ίδια αντίδραση έχουν τα social media και το ελληνόφωνο διαδίκτυο για το πρόσωπο του Νίκου Κοτζιά όπου έχει 1490 θετικά έναντι 602 αρνητικών και για το Γιάννη Δραγασάκη όπου εμφανίζει 1035 θετικά συναισθήματα έναντι 946 αρνητικών.

Η θεματολογία που κυριάρχησε στα social media και το ελληνόφωνο διαδίκτυο για την χρονική περίοδο 01/04 – 26/04 2015 επικεντρώθηκε σε δημοσιεύματα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, την εξωτερική πολιτική όπως και βέβαια σε αποφάσεις για εσωτερικά ζητήματα, τα οποία και παρουσιάσαμε με βάση το εργαλείο Τοπ 10 Τοpics του paloPro σε προηγούμενες αναλύσεις μας.

Η επικαιρότητα διαμορφώθηκε από τη στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους, τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων της κυβέρνησης για Grexit, Εκλογές και Δημοψήφισμα και τα δημοσιεύματα των ξένων ΜΜΕ για την εξέλιξη των διαβουλεύσεων. Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και η συνάντηση του με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν που επικεντρώθηκε στο πολυσυζητημένο αγωγό φυσικού αερίου Ρωσίας- Τουρκίας – Ελλάδας. Η συνάντηση Τσίπρα και καγκελάριου Ανγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό.

Παράλληλα το ελληνόφωνο διαδίκτυο εστιάστηκε και στη μεναστευτική πολιτική της κυβέρνησης όπου εξελίχθηκε σε μια δυνατή «κόντρα» με την αντιπολίτευση. Το ίδιο έγινε και με το νομοσχέδιο για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού όπου προκάλεσε εξίσου αιχμηρές αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αλλα και αρνητικές παρενέργειες στις σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ. Επίσης ένα άλλο καυτό θέμα που έκανε αίσθηση ήταν η ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων όπου και δημιούργησε «εσωτερικό μέτωπο» με Περιφέρειες και Δήμους. Επιπλέον τριγμούς προκάλεσε και η ανάθεση έργου 500 εκατ. δολαρίων για την αναβάθμιση αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας σε αμερικάνικη εταιρεία.

Συμπερασματικά τα ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα του paloPro δείχνουν ότι το δυνατό «χαρτί» της κυβέρνησης είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αρχίσει να δοκίμαζει τις αντοχές των χρηστών των social media οι οποίοι και διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό τα συναισθήματα του ελληνόφωνου διαδικτύου για το έργο της. Παράλληλα διαφαίνεται ότι υπάρχει (όπως εμφανίζονταν κα προεκλογικά) μια διαφορά ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί ένα συνασπισμό συνιστωσών έρχεται πολλές φορές σε σύγκρουση με τον Τσίπρα ο οποίος προσπαθεί να είναι υπεράνω όλων και να παρεμβαίνει όταν χρειάζεται. Η εικόνα αυτή ίσως να μη παραπέμπει σε μια έλλειψη συντονισμού αλλα σε μια τακτική του πρωθυπουργού για τις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους που μπορεί και να την χρησιμοποιήσει για να επικαλεστεί εκλογές ή δημοψήφισμα, αν κρίνει ότι παραβιαστούν οι «κόκκινες γραμμές».

Νίκος Αρβανίτης / Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας
http://www.palo.gr/palo-me-apopsi/article/?cid=32&aid=80

1 σχόλιο

  1. Αξιωματούχος του ΣΚΑΙ λέει...

    Αξιωματούχος του ΜΕΚΑ λέει...

    Αξιωματούχος του ΑΝΤΙ λέει...

    Αξιωματούχος του ΑΛΦΑ λέει...

    Αξιωματούχος του ΈΨΙΛΟΝ λέει...

    Αξιωματούχος τον Η.Π.Α λέει...

    Αξιωματούχος της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ λέει...

    Αξιωματούχος του Δ.Ν.Τ λέει...

    Αξιωματούχος του ΠΑΣΟΚ λέει...

    Αξιωματούχος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ λέει...

    Αξιωματούχος του ΠΟΤΑΜΙΟΎ λέει...

    Αξιωματούχος του Κ.Κ.Ε λέει...

    Αξιωματούχος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ λέει...

    Αξιωματούχος της Ρωσίας λέει...


    Αξιωματούχος της ΛΑΓΚΆΡΝΤ λέει....

    Αξιωματούχος της ΚΙΝΑΣ λέει...

    Αξιωματούχος του ΘΕΟΎ λέει...

    Αξιωματούχος του ΣΑΤΑΝΆ λέει...

    Αξιωματούχος του ΠΟΔΟΣΦΑΊΡΟΥ λέει...

    Αξιωματούχος, Αξιωματούχος, Αξιωματούχος,Αξιωματούχος,
    Αξιωματούχος Αξιωματούχος, ΑΥΤΉ είναι η υπεύθυνη Δημοσιογραφίας της (((ΧΩΡΑΣ))) που λέγετε ΕΛΛΆΔΑ που μόνο χώρα δεν είναι ΆΛΛΑ μια ΓΑΛΈΡΑ για να περνάνε ΚΑΛΑ 300.000 χιλιάδες Ελλήνων και ΞΈΝΩΝ ολιγαρχιαών...

    Νομίζω ότι η κυβέρνηση Τσιπρας θα είναι αυτή που θα φύγει με το ελικόπτερο ΔΙΌΤΙ δεν βγάζει ΈΝΑ ΝΌΜΟ που θα λέει ΜΑΓΚΕΣ επτωχεύσαμεν ,όπως λέει και ο Μπουμπούκος και το Κ.Κ.Ε ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΌΛΑ ΚΡΑΤΙΚΆ και θα παίρνουν ΟΛΟΙ μα όλοι 200 ΕΥΡΩ, Η ΔΡΑΧΜΕΣ, Η ΔΟΛΆΡΙΑ, Η ΠΕΣΣΟΣ, Η ΡΟΥΒΛΙΑ...

    Έξω ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ και ξύλο..Όταν μας λένε τα κόμματα, κανάλια, δημοσιογράφοι, Ευρω--παιοι ότι επτωχεύσαμεννννν.. ΞΈΡΟΥΝ πολύ καλά ΟΛΟΙ ΑΔΩΝΙΣ-ΠΛΕΥΡΗΣ-ΒΟΡΙΔΗΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ-ΚΟΥΣΤΟΥΜΠΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ--ΒΙΟΜΉΧΑΝΟΙ--ΠΤΩΧΟΙ--ΠΛΟΎΣΙΟΙ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ--ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ- ότι δημοκρατία ΤΕΛΕΊΩΣΕ... ΒΓΆΛΤΕ ΤΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙΆ ΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ..ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΒΓΆΛΕΙ... ΑΑΑ ΓΑΜΆΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΒΓΆΛΕΙ ΑΠΟ ΕΔΏ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΔΙΌΤΙ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΆ ΓΑΜΉΣΙΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση