GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η «Αυγή» ζήτησε συγγνώμη από τον Γ. Παπαχρήστο

Ο δημοσιογράφος των «Νέων» Γιώργος Παπαχρήστος είχε καταθέσει αγωγή κατά της εφημερίδας «Αυγή» και του Νίκου Φίλη για δημοσίευμά της τον ...

Ο δημοσιογράφος των «Νέων» Γιώργος Παπαχρήστος είχε καταθέσει αγωγή κατά της εφημερίδας «Αυγή» και του Νίκου Φίλη για δημοσίευμά της τον Αύγουστο του 2012, στο οποίο τον παρουσίαζε ως αργόμισθο και διαπλεκόμενο. Τελικά οι δύο πλευρές κατέληξαν σε εξωδικαστική λύση, με την εφημερίδα να ζητάει συγνώμη.

Παρόλο που η υπόθεση δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει, η εφημερίδα σε συνεννόηση με τους αντίδικους αποφάσισε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον δημοσιογράφο, αναρτώντας το ακόλουθο κείμενο:

«Η ΑΥΓΗ αισθάνεται την ανάγκη να δηλώσει ότι ουδέποτε είχε την πρόθεση να πλήξει την τιμή, την υπόληψη, την κοινωνική και πολιτική δράση, και κυρίως την επαγγελματική λειτουργία, υπόσταση και επάρκεια του συναδέλφου δημοσιογράφου της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου και κινήθηκε η εφημερίδα από εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Μια σειρά ατυχών δημοσιευμάτων, τα οποία βασίστηκαν σε προδήλως ψευδείς πληροφορίες έδωσαν την εντύπωση ότι ο συνάδελφος κ. Παπαχρήστου είναι ένας αργόμισθος του δημοσίου, διαπλεκόμενος δημοσιογράφος και εν πολλοίς στοιχείο που δεν έχει σχέση με την έντιμη και καλώς ευννοούμενη δημοσιογραφία.

Είναι προφανές ότι από μεταγενέστερη δημοσιογραφική έρευνα που ακολούθησε, αποδείχθηκε ότι η ΑΥΓΗ είχε πέσει θύμα ψευδών και γι' αυτό αβασίμων πληροφοριών. Υπό την έννοια αυτή αισθάνεται ότι έχει την υποχρέωση να ανασκευάσει πλήρως τα όσα δημοσίευσε κατά καιρούς, και με πλήθος επιθετικών απαξιωτικών προσδιορισμών σε βάρος του κυρίου Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου. Επιπροσθέτως επιθυμεί να τονίσει ότι τιμά και σέβεται ως συνάδελφο τον κ. Παπαχρήστο.

Ο δε κ. Γιώργος Παπαχρήστος δηλώνει ότι ουδεμία αξίωση κατόπιν αυτών έχει ή διατηρεί αστικής, ποινικής και πειθαρχικής φύσεως κατά της ΑΥΓΗΣ Α.Ε. και του κ. Νίκου Φίλη».

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος κοινοποίησε το κείμενο της «Αυγής» στο Τwitter κάνοντας δεκτή τη συγγνώμη προς το πρόσωπό του: «Η οφειλόμενη έστω και μετά τριετία συγγνώμη της ΑΥΓΗΣ. Δεκτή...».

2 σχόλια

  1. Δημήτρης Κλ.27 Απρ 2015, 1:44:00 μ.μ.

    Αν καταλαβαίνω καλά, μπορώ να βρίσω, να συκοφαντήσω, να εξευτελίσω κάποιον και στη συνέχεια να ζητήσω συγγνώμη λέγοντας ότι δεν είχα πρόθεση να θίξω την τιμή και την υπόληψή του!!!
    Αν αυτό δεν είναι υποκριτικό και εξευτελιστικό και για τα δύο μέρη (υβριστή και υβριζόμενο, τότε τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για σου ρε Γ. Παπαχρήστο πρακτορακο χα χα χα η ΑΥΓΗ !!! ΕΕΕΕ...ΧΑ ΧΑ..

    Η ΕΛΠΊΔΑ ΉΛΘΕ ΚΑΙ ΈΦΥΓΕ...

    Είπε ο πρωθυπουργός: (για να είμαι ειλικρινής για τον ΕΝΦΙΑ αν δεν πιάσουμε τους στόχους μας θα μείνει ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ)...

    Το κατάλαβε επιτελούς και ο νέο Σωτήρας της χώρας ότι διοικεί μια παροικία που την Λένε ΕΛΛΆΔΑ με ένα λαό που ζει στην παραμύθα που του φύτεψαν χρόνια τώρα στα μυαλά κομουνιστές, παπάδες και καθαροί Ελληναράδες...

    Μου θυμίζει τον φουκαρά τον ΤΣΕ όταν πήγε στην Μόσχα για να κάνει την ΚΟΥΒΑ πυρηνική δύναμη αλλά ο Χουστόφ δεν υπεργαψε την συμφωνία για να μην έλθει σε ρήξη με της ΗΠΑ.. ο ΚΏΛΟ Ρώσος ΧΟΥΣΤΟΦ απλώς χρησιμοποίησε την Κούβα ΏΣΤΕ ο Κένεντι να αποσύρει της πυρηνικές κεφαλές τον ΗΠΑ από την Τουρκία..

    Σήμερα κατάφερε ο κ. Πρωθυπουργός ΤΣΙΠΡΑΣ να σας πει τι είναι όλη η ΑΡΙΣΤΕΡΆ που σας πουλάνε όλοι αυτοί οι χλεχλέδες ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ==Απλοί υπηρέτες του κεφαλαίου... Τελικά η ηθική είναι ο πιο αποτελεσματικός μηχανισμός για να σέρνεις την ανθρωπότητα από τη μύτη κύριε ΤΣΙΠΡΑ...Όποιος δεν φοβάται τον εαυτό του, δεν μπορεί να προκαλέσει φόβο.....

    Η ελπίδα είναι το χειρότερο κακό, γιατί παρατείνει τα βάσανα των ανθρώπων.

    ΕΛΛΗΝΑ Ποτέ σου μη ζητάς.

    Παράτα τα κλαψουρίσματα.

    Παίρνε, σου λέω, πάντα παίρνε...

    ΑΝΤΕ καλό κουράγιο...



    Καμίλο Σιενφουέγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση