GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προβλήματα και στις εισαγωγές πρώτων υλών

Βουτιά 16% των εισαγόμενων προϊόντων είχαμε τον Ιανουάριο από την έλλειψη ρευστότητας. Ραγδαία είναι η μείωση των εισαγωγών, το πρώτο δίμηνο...

Προβλήματα και στις εισαγωγές πρώτων υλών

Βουτιά 16% των εισαγόμενων προϊόντων είχαμε τον Ιανουάριο από την έλλειψη ρευστότητας.

Ραγδαία είναι η μείωση των εισαγωγών, το πρώτο δίμηνο του έτους. Τον Φεβρουάριο οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 14,6%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, ενώ είχε προηγηθεί πτώση 16% τον Ιανουάριο.

Η αιτία για τη μείωση αυτή, όπως οι ίδιοι οι εξαγωγείς επισημαίνουν σε χθεσινή ανακοίνωσή τους, αντικατοπτρίζει σ’ ένα σημαντικό βαθμό την έλλειψη ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και τις πιέσεις που ασκούνται σε αυτές από ξένους προμηθευτές, οι οποίοι λόγω της αβεβαιότητας ζητούν μεγάλες προκαταβολές για να στείλουν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα.

Παράγοντες της αγοράς επιμένουν ότι παρατηρούνται προβλήματα στις εισαγωγές ακόμη και πρώτων υλών, που διαρκώς οξύνονται.

Επίσης, καθοριστικό ρόλο στην υποχώρηση των εισαγωγών διαδραματίζουν η μεγάλη μείωση των εισαγωγών πετρελαιοειδών, η οποία συνδέεται με την κάμψη στην παραγωγική δραστηριότητα και τις επενδύσεις.

Το στοιχείο που προξενεί εντύπωση είναι ότι η μεγαλύτερη μείωση των εισαγωγών προέρχεται κυρίως από τις τρίτες χώρες και όχι από τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολλές εκ των οποίων το τελευταίο διάστημα εκφράζουν έντονη δυσφορία για την ασκούμενη οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση