GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντάισελμπλουμ: Μετά την έκρηξη της Ρίγας πάμε για 40% μείωση του Ελληνικού χρέους!

Σε συνέντευξή του στην Κοριέρε Ντε Λα Σέρα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μίλησε για το συμβούλιο της Ρίγας και για το...

Ντάισελμπλουμ: Μετά την έκρηξη της Ρίγας πάμε για 40% μείωση του Ελληνικού χρέους!
Σε συνέντευξή του στην Κοριέρε Ντε Λα Σέρα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μίλησε για το συμβούλιο της Ρίγας και για το αν το εμπόδιο ήταν πράγματι ο Γιάννης Βαρουφάκης:

"Τα προβλήματα δεν συνδέονται ποτέ με ένα άτομο. Στην Ρίγα εξερράγη η ενόχληση για την απουσία προόδου στις διαπραγματεύσεις. Μετά την συνεδρίαση εκείνη, όμως, οι διαπραγματεύσεις ξανάρχισαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, άλλαξε η ομάδα διαπραγματευτών της Αθήνας οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες και επιτελέσθηκε πρόοδος. Αλλά, επαναλαμβάνω, δεν έχουμε ακόμη φτάσει σε συμφωνία".

Σχετικά, με το μεγάλο εκκρεμές ζήτημα  του Ελληνικού χρέους η εφημερίδα ρώτησε τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών για μια πιο ήπια διάθεση που διαφαίνεται ως προς το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, όπου ο Γιάρουν Ντάισεμπλουμ απάντησε πως... "Ο ίδιος περιορίστηκα σε μια αναφορά στην πολύ καλή διάθεση που είχε επιδειχθεί στα πλαίσια της συμφωνίας για το δεύτερο πρόγραμμα δάσωσης του Νοεμβρίου του 2012, το οποίο προέβλεπε όντως μείωση του βάρους του χρέους κατά 40%. Εγώ απλά το επανέφερα. Δεν υπάρχει κάτι τελείως καινούριο επί του θέματος αυτού".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση