GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σακελλαρίδης στην.. κόκκινη γραμμή του ΦΠΑ: Ρεαλιστικό το σχέδιο

"Ρεαλιστική" χαρακτηρίζει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τρεις συντελεστές ΦΠΑ (7%, 14% και ...

Σακελλαρίδης στην.. κόκκινη γραμμή του ΦΠΑ: Ρεαλιστικό το σχέδιο

"Ρεαλιστική" χαρακτηρίζει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τρεις συντελεστές ΦΠΑ (7%, 14% και 22%)την ώρα που οι δανειστές επιμένουν σε ΦΠΑ με δύο συντελεστές (11%, 23%).

«Είναι μια ρεαλιστική πρόταση με την οποία μπορούμε να έχουμε δημοσιονομικά αποτελέσματα. Είναι τεχνικό ζήτημα και όταν υπάρχει βούληση, μπορεί να συμφωνηθεί» είπε ο κ. Σακελλαρίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στην πρόταση της ελληνικής ομάδας στις διαπραγματεύσεις του Brusells group.

Σημείωσε, ακόμη, ότι δεν μπορεί να πάει στον υψηλό συντελεστή η ηλεκτρική ενέργεια, όπως προτείνουν οι δανειστές λέγοντας ότι είναι αντιφατικό.

Η πρόταση των δανειστών για το ΦΠΑ

Οι δανειστές κατέθεσαν νέα πρόταση για το ΦΠΑ, στο περιθώριο των τεχνικών εργασιών στο Brussels Group. Πρόκειται για μια πρόταση που περιλαμβάνει δύο συντελεστές ΦΠΑ, έναν χαμηλό στο 11% και έναν υψηλό στο 23%.

Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης

Τρεις κατηγορίες ΦΠΑ (7%, 14% και 22%), με τα τρόφιμα να υπάγονται στην χαμηλότερη εξ αυτών αντιπρότείνει η ελληνική κυβέρνηση. Επίσης από την Αθήνα απορρίπτεται η υπαγωγή της ενέργειας στον υψηλό συντελεστή του 22%-23%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση