GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστρέφουν οι καθαρίστριες: Μηνύματα με στόχο... τους δανειστές!

Με δηλώσεις - μηνύματα με τελικό αποδέκτη του δανειστές της Ελλάδας, υποδέχτηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τις καθαρί...

Επιστρέφουν οι καθαρίστριες: Μηνύματα με στόχο... τους δανειστές!

Με δηλώσεις - μηνύματα με τελικό αποδέκτη του δανειστές της Ελλάδας, υποδέχτηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τις καθαρίστριες που γυρνούν από σήμερα στην εργασία τους.

Καθ' οδόν προς το Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, χαρακτήρισε την επιστροφή τους ως πράξη αποκατάστασης της νόμιμης και ηθικής τάξης. Πρόσθεσε ακόμη πως το υπουργείο Οικονομικών βρισκόταν τα τελευταία πέντε χρόνια στο κέντρο του σχεδιασμού μιας "καταστροφικής για την ελληνική κοινωνία πολιτικής" και ότι η ελληνική αποστολή μεταβαίνει στις Βρυξέλλες με στόχο την επίτευξη μιας "συμφωνίας-λύτρωσης" για τη χώρα.

Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι η επιστροφή των απολυμένων καθαριστριών χρησιμοποιείται ως ευκαιρία απάντησης στους δανειστές, που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τέτοιες πράξεις αποκατάστασης της νόμιμης και ηθικής τάξης αποτελούν "υπαναχώρηση από μεταρρυθμίσεις". "Τους θυμίζουμε ότι η κυβέρνησή μας έχει διαφορετική αντίληψη του τι σημαίνει μεταρρύθμιση και πως οι δικές μας μεταρρυθμίσεις δεν έχουν καμία σχέση με εκείνες τις πρακτικές που συνεισέφεραν για δεκαετίες στην υπανάπτυξη και στις αδικίες που κράτησαν τη χώρα πίσω" δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, εκφράζει τη συμπαράστασή του στις καθαρίστριες με συμβάσεις έργου, οι οποίες απολύθηκαν με τη λήξη της σύμβασης, επισημαίνοντας ότι ήδη προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή διάταξη για την εκ νέου απασχόλησή τους με συμβάσεις έργου έως το τέλος του 2015, δίνοντας με τον τρόπο αυτό προσωρινή ανακούφιση στο πρόβλημά τους. Επίσης, αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, υπάρχει προσωπική του δέσμευση ότι στους επόμενους μήνες, σε συνεννόηση με το συναρμόδιο υπουργείο, θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της κοινής λογικής.

"Αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ, να συμβεί αύριο σε όλη την Ελλάδα" δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη και χαρακτήρισε τις καθαρίστριες και τον αγώνα τους "νέα σύμβολα του εργατικού αγωνιστικού κινήματος σε όλο τον κόσμο".

Ερωτηθείσα πάντως σχετικά με το αν θα πληρωθεί η κρίσιμη δόση προς το ΔΝΤ, η κ. Βαλαβάνη παρέπεμψε στον κ. Βαρουφάκη και τη διαπραγματευτική ομάδα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση