GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πως οι πέτρες γίνονται αριστουργήματα...

ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ Στο Τολέδο της Ισπανίας, με αφορμή το...

ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ
Στο Τολέδο της Ισπανίας, με αφορμή το...
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EXTRA EXPO με κεντρικό θέμα την αξία του μαρμάρου και κεντρικό σύνθημα: «πως οι πέτρες γίνονται αριστουργήματα», συμμετείχε  η Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα με στελέχη και  εθελόντρια γλύπτρια τόσο του Διαδραστικού Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου όσο και του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου.
Στις συναντήσεις εργασίας, οι οποίες διήρκεσαν τρεις (3) ημέρες, συμμετείχαν, εκτός της Ελλάδας,  η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Βέλγιο.
Η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε τη μεγάλη σημασία του μαρμάρου και τη συμβολή του στη δημιουργία των μεγαλύτερων έργων τέχνης της χώρας μας, με ιδιαίτερη αναφορά στην Αττική.
Παράλληλα ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσεων του επόμενου έτους της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα, με στόχο  τη δημιουργία δρόμου του μαρμάρου στην Αττική και ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο ελληνικός φορέας ανέλαβε την έκδοση βιβλίου-λευκώματος, όπου θα είναι αφιερωμένο στα έργα από μάρμαρο στο Λεκανοπέδιο και το οποίο θα παρουσιαστεί στο τέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος. Σημαντική στήριξη στο εγχείρημα αυτό αποτέλεσε το υλικό που απλόχερα  δόθηκε από την εταιρεία μαρμάρων Διονύσου DIONYSSOMARBLE GROUP.
Στην Ισπανία, οι συμμετέχουσες αντιπροσωπείες επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, το μεγαλύτερο ορυχείο υδραργύρου στον κόσμο, το οποίο βρίσκεται στη πόλη Αλμαδέν. Το ορυχείο, το οποίο βρισκόταν σε λειτουργία έως το 2001, έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο επισκέψιμο ορυχείο του κόσμου. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν εντός του ορυχείου, σε βάθος 50 μέτρων και να τους εξηγηθεί ο τρόπος εξόρυξης αποθεμάτων υδραργύρου. Επιπλέον, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, λειτουργεί μουσείο παρουσιάζοντας τις χημικές επεξεργασίες αλλά και την ιστορία του υδραργύρου. Τις αντιπροσωπείες καλωσόρισαν στο Αλμαδέν  ο Δήμαρχος καθώς και ο υπεύθυνος τουριστικής ανάπτυξης της αντίστοιχης περιφέρειας, με τους οποίους συζητήθηκαν καλές πρακτικές ανάδειξης και αξιοποίησης εναλλακτικών θεματικών πολιτιστικών αποθεμάτων.

"Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση