GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαν σήμερα: το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου...

Στις 8 Μαΐου του 1945 ο ανώτατος διοικητής των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων Κάιτελ υπέγραψε την άνευ όρων συνθηκολόγηση της Βέρμαχτ, σύμφω...

Στις 8 Μαΐου του 1945 ο ανώτατος διοικητής των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων Κάιτελ υπέγραψε την άνευ όρων συνθηκολόγηση της Βέρμαχτ, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα.
Στην πραγματικότητα, όμως, ο Κάιτελ υπέγραψε μια ημέρα αργότερα.
Στις 9 Μαΐου του 1945 ο Κόκκινος Στρατός των Σοβιετικών μπήκε στο Βερολίνο και ύψωσε τη σημαία της νίκης.
Με τη νίκη των Σοβιετικών τέθηκε τέλος στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ο οποίος άφησε πίσω του περισσότερους από πενήντα εκατομμύρια νεκρούς, άμαχους και στρατιώτες, διέλυσε οικονομικά και κοινωνικά τις χώρες της Ευρώπης και υπήρξε η αιτία για αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών και για ένα νέο μεταναστευτικό κύμα.
Τον Αύγουστο του 1945 αναγκάστηκε σε παράδοση και η Ιαπωνία μετά τη ρίψη των ατομικών βομβών από τους Αμερικανούς στις πόλεις της Χιροσίμα και Ναγκασάκι.
Στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας πραγματοποιείται μεγάλη παρέλαση κάθε χρόνο για την ημέρα της νίκης.
Φέτος στην παρέλαση θα δώσουν το παρών περίπου 30 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων μαζί με επικεφαλής διεθνών οργανισμών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση