GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παντρεύτηκε τον καλό του ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου!

Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες από τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου στο Λουξεμβούργο, και ο πρωθυπουργός Ξαβιέ Μπ...


Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες από τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου στο Λουξεμβούργο, και ο πρωθυπουργός Ξαβιέ Μπετέλ παντρεύτηκε τον σύντροφό του Γκοτιέ Ντεστενέ. Ο γάμος έγινε στο δημαρχείο του Λουξεμβούργου το απόγευμα της Παρασκευής και ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, αφού ο σύντροφος του πρωθυπουργού, ο Γκοτιέ Ντεστενέ, είναι Βέλγος.
Ο Ξαβιέ Μπετέλ έχει σπουδάσει Ναυτικό και Εκκλησιαστικό Δίκαιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το 2010 συνήψε σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης με τον Βέλγο σύντροφό του.\
Η πρόταση γάμου έγινε από από τον Ντεστενέ τον Αύγουστο του 2014.

1 σχόλιο

  1. Με εξαιρετική ψυχραιμία ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε ότι τον Μάρτιο, που μόλις πέρασε, το εθνικό ταμείο κατέβαλε 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ για αποπληρωμή τόκων, χρεολυσίων και ανακυκλώσεων εντόκων γραμματίων.

    Χωρίς τις ανακυκλώσεις των τελευταίων, το ίδιο ταμείο κατέβαλε 620 εκατομμύρια τον Απρίλιο, 1 δισεκατομμύριο και κάτι τον Μάιο, ΚΑΙ λένε για 2,62 δισεκατομμύρια τον Ιούνιο, 5,12 δισεκατομμύρια τον Ιούλιο και 3,69 δισεκατομμύρια τον Αύγουστο. Δηλαδή, μέσα σε πέντε μήνες γύρω στα 15.000.000.000 ευρώ!!!!(ΠΆΤΕ ΚΑΛΆ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΌΛΟΙ ΣΑΣ ;;}}}

    Τα μεγέθη έχουν πάρει τέτοιες διαστάσεις που κανένα φορολογικό μέτρο δεν είναι σε θέση να τα παρακολουθήσει και προπαντός να τα αντιμετωπίσει.
    Εάν μεταφέρουμε αυτά τα ποσά στη γύρω πραγματικότητα ο παραλογισμός των μεγεθών προκύπτει με κραυγαλέο τρόπο.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες, λόγου χάρη, έχουν δυσάρεστα εκπλαγεί με το κόστος κατασκευής και εξοπλισμού των νέων γιγαντιαίων υπεραεροπλανοφόρων (super-carriers) της κλάσης Gerald Ford. Αυτά τα πλοία των 110.000 τόνων, των 4.700 ναυτικών και αεροπόρων ως πληρώματος, των 75 αεροπλάνων και των 340 μέτρων μήκους, κοστίζουν το καθένα 13 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 12 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου.

    Το κόστος έχει θεωρηθεί δυσβάστακτο για τις ΗΠΑ και η κατασκευή αυτών των πλοίων αντιμετωπίζει πλήθος προβλήματα και καθυστερήσεις.

    Υποθέτουμε ότι στη μακρινή Ουάσινγκτον θα ένιωθαν ελαφρώς ταπεινωμένοι εάν μάθαιναν ότι η φτωχή και πτωχευμένη Ελλάδα θα πληρώσει τοις μετρητοίς στους επόμενους πέντε μήνες το ισόποσο ενός τέτοιου θηριώδους πλοίου και θα της περισσέψουν μάλιστα μετρητά ώστε να πληρώσει το κόστος και του στόλου συνοδείας που θα συμπληρώνει το λαμπρό αεροπλανοφόρο.

    Ακόμα πιο απογοητευμένοι, απελπισμένοι σχεδόν, θα φαίνονταν οι αντίστοιχοι αξιωματούχοι του Λονδίνου καθώς η κραταιά θαλασσοκράτειρα Αγγλία δυσκολεύεται να αποπληρώσει το δικό της αντίστοιχο μεγαθήριο, ονόματι HMS Queen Elisabeth, το οποίο, καθότι μικρότερο από τα αμερικανικά, κοστίζει μόνο 3 με 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Όμως ζητούν μέσα σε πέντε μήνες η μικρή πλην όμως τίμια Ελλάδα θα μπορούσε να αποπληρώσει τοις μετρητοίς τέσσερα, ίσως πέντε αεροπλανοφόρα του βρετανικού μεγέθους.

    Εάν εξετάσει κανείς τα μεγέθη από τη σκοπιά του αριθμητικού ορθολογισμού θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται απλά για κακόγουστο αστείο.

    Προφανώς όμως οι πολιτικοί ταγοί της άρχουσας τάξης –σε οποιαδήποτε εκδοχή τους, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ., Χ.Α. και βάλε– δεν συμμερίζονται την ίδια άποψη περί ορθολογισμού.

    Ομνύουν πίστη στην ευρωπαϊκή προοπτική και δείχνουν πρόθυμοι και αποφασισμένοι να πληρώσουν το αντίτιμο επιζητώντας μάλιστα πρόσθετο δανεισμό ο οποίος, εάν δοθεί, απλά θα μεταθέσει το πρόβλημα στο άμεσα προσεχές μέλλον διογκώνοντάς το στο μεταξύ.

    Σε αυτή τη βάση συζητούν πολύ σοβαρά με τους «θεσμούς» ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ βασισμένοι μάλλον στην ταξική τους πεποίθηση ότι οι πλουσιοπάροχες προ κρίσης απολαβές των εργαζομένων και των μικροαστών έχουν δημιουργήσει ανεξάντλητα κρυφά αποθέματα τα οποία ετούτοι οι καχύποπτοι κρύβουν σε ντουλάπια, στρώματα και μαξιλάρια.

    Σε τελευταία ανάλυση τα 15 δισεκατομμύρια των επόμενων μηνών δεν θεωρούνται απρόσιτος στόχος.

    Αντιστοιχούν μόλις 1.500 ευρώ σε κάθε
    υπήκοο ή μάλλον περίπου 3.000 σε κάθε μισθωτό, μεροκαματιάρη ή επαγγελματία που υποχρεώνεται να συρθεί ώς τα γκισέ της Εφορίας... Με μηνιαίο εισόδημα 500, 800 ή 1.000 ευρώ τον μήνα ο στόχος μπορεί άνετα να καλυφθεί, έστω και σε δόσεις ώς το 2023 ή και το 2100 μ.Χ. αν χρειαστεί!

    Να θυμηθούμε δε ότι η πληρωμή όλων των φόρων –δικαίων και αδίκων, μουρλών ή λογικών– είναι πατριωτικό καθήκον όλων των εργαζομένων και ανέργων της χώρας... Ειδικά εκείνων που δεν έχουν να τους πληρώσουν...

    ΝΑΙ ΡΕ ΚΟΎΓΚΙ ΚΑΙ ΌΤΙ ΓΊΝΕΙ...ΡΑΓΙΑΔΕΣ.. ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΩ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση