GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου μας ψεκάζουν... για τα κουνούπια

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα ξεκινήσουν στη Θεσσαλονίκη οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, σύμφωνα με το πρόγραμμα...

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου μας ψεκάζουν... για τα κουνούπια
Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα ξεκινήσουν στη Θεσσαλονίκη οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ήδη με την άνοδο της θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών το πρόβλημα των κουνουπιών έχει οξυνθεί στην Κεντρική Μακεδονία.
Καθησυχαστικές πάντως είναι οι αρχές. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, με βάση τα μηνύματα που λαμβάνουν από τους ειδικούς που παρακολουθούν το δίκτυο παγίδων, εκτιμούν πως παρά τις έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα και της άνοιξης, οι πληθυσμοί των κουνουπιών δεν είναι ικανοί για να δημιουργήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα.
Ειδικά για τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών, επισημαίνουν ότι συνήθως τα έντομα αυτά αναπτύσσονται μέσα στο καλοκαίρι και ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία.
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννα Τζάκη, στα πλεονεκτήματα του φετινού προγράμματος, είναι η διετής του διάρκεια, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός το 2016 και του χρόνου οι ψεκασμοί θα μπορούν να ξεκινήσουν, όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο, με βάση τις καιρικές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση