GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καβγάς για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας! Επίθεση Φίλη (ΣΥΡΙΖΑ) στον Καμμένο για "συνθηκολόγηση με τον αναχρονισμό!"

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε το απόγευμα της Κυριακής η υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, που έφτασαν στην Αθήνα, μετά...



Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε το απόγευμα της Κυριακής η υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, που έφτασαν στην Αθήνα, μετά από 1.000 χρόνια. Αντιπροσωπεία της Ελλαδικής Εκκλησίας παρέλαβαν τα λείψανα από τη βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία και στη συνέχεια, έγινε η υποδοχή τους στο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Η μεταφορά των ιερών λειψάνων είναι ιστορικό γεγονός, αφού για πρώτη φορά μετά από 1000 χρόνια η λειψανοθήκη της Αγίας Βαρβάρας φτάνει σε Ορθόδοξη χώρα.
Το σκήνωμα της Αγίας θα παραμείνει στην Αθήνα για 15 ημέρες. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας το λείψανο θα μεταφερθεί για μία ημέρα στο αντικαρκινικό νοσοκομείο "Άγιος Σάββας", ώστε να μπορέσουν να το προσκυνήσουν ασθενείς.
Σήμερα  Δευτέρα, στην πρωινή εκπομπή του Mega, βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με αφορμή το σχόλιο του βουλευτή Νίκου Φίλη, περί "εμπορίου λειψάνων" με τη μεταφορά τους στο "Άγιος Σάββας".

"Δεν έχει ανάγκη η Αγία Βαρβάρα τις τιμές αρχηγού κράτους του Καμμένου"
"Η Αγία Βαρβάρα βοήθειά μας δεν έχει ανάγκη από τον κ. Καμμένο, να της αποδώσει τιμές αρχηγού κράτους και η στάση του κ. Καμμένου είναι μία συνθηκολόγηση με τον αναχρονισμό", είπε ο βουλευτής Νίκος Φίλης του ΣΥΡΙΖΑ.

"Η κυβέρνησή σας δηλαδή συνθηκολογεί με τον αναχρονισμό", του απάντησε ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Κώστας Καραγκούνης της ΝΔ έκανε λόγο για χαοτική λογική. "Μέλος της κυβέρνησης είναι και το δεχόμαστε; Δεν είναι ο καμμένος μέλος της κυβέρνησης", πρόσθεσε ο κ. Γρηγοράκος.
"Το ίδιο έγινε και στην ορκωμοσία", είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ.

"Θα υποταχθούμε στη λογική, ότι θα θεραπεύσουν τα φημολογούμενα λείψανα τους καρκινοπαθείς; Αυτό είναι μορφή ειδωλολατρίας", είπε ο κ. Φίλης, για να του απαντήσει ο κ. Καραγκούνης "δεν είναι ζήτημα ειδωλολατρίας. Μην τα λέτε αυτά κύριε Φίλη, γιατί σας ακούει το 99% του ελληνικού λαού, που είναι ορθόδοξοι. Μην είστε εναντίον".

"Βεβαίως και είναι και πιστεύουν. Εγώ δεν είμαι εναντίον. Αυτό; Το να φέρνουν τα λείψανα στον Άγιο Σάββα;" συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ναι αλλά δεν είναι ειδωλολατρία. Ας σεβαστούμε το θρησκευτικό αίσθημα του κόσμου", του απάντησε ο κ. Καραγκούνης.

"Το σεβόμαστε. Άλλο αυτό κι άλλο τα λείψανα στον Άγιο Σάββα. Στην εκκλησία τα λείψανα να πάνε. Καμία αντίρρηση. Αλλά στον Άγιο Σάββα; Και με τιμές αρχηγού κράτους; Έχει ανάγκη η Αγία Βαρβάρα από τιμές Αρχηγού κράτους; Ελάτε τώρα. Τι είναι αυτά τα πράγματα;", είπε ο κ. Φίλης.

"Πάντως κύριε Φίλη, από τα αρνιά και τα κλαρίνα στην πλατεία Συντάγματος, αυτό δεν με ενοχλεί", είπε ο κ. Καραγκούνης.

"Να συγχαρώ τον κ. Φίλη, γιατί δεν ψηφοθηρεί"
Από τη μεριά του ο Θ. Παπαχριστόπουλος, είπε: "Συνόδευα τη μακαρίτισσα τη μητέρα μου σε όλα τα μοναστήρια. Δεν υπάρχει μοναστήρι που να μην έχω πάει. Εγώ δεν είμαι φανατικός χριστιανός, δεν είπα ποτέ τέτοιο πράγμα. Αλλά το "άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι", το "αγγαπάτε αλλήλους", το "ο έχων δύο χιτώνας να δίνει τον έναν" με βρίσκουν σύμφωνο και με συγχωρείτε, δεν είναι τυχαίο, ότι ενώ έχουν φύγει δικτατορίες, βασιλείες και λοιπά, αυτή η θρησκεία παραμένει.

"Καταρχάς θέλω να συγχαρώ τον κ. Φίλη, γιατί θα μπορούσε να μιλήσει ψηφοθηρικά. Μπράβο του, είναι ειλικρινής. Να τον δεχόσαστε όμως, σε όλα ότι είναι ειλικρινής. Όχι στα μισά. Θέλω να πω το εξής. Πήγα και δεν αισθάνομαι ένοχα επειδή πήγα. Πήγα και ο κοσμάκης έτσι σκέφτεται. Ηλικιωμένοι άνθρωποι πιστεύουν σε αυτό το πράγμα. Πηγαίνετε εσείς, να τους το αλλάξετε", είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

"Ποιος να πάει να τους το αλλάξει; Όταν τους κόβει τα φάρμακα για τον καρκίνο εδώ ο κύριος Καραγκούνης και η κυβέρνησή του;", απάντησε ο Νίκος Φίλης, για να του απαντήσει από τη μεριά του ο κ. Καραγκούνης με τα στοιχεία που είχε μπροστά του.
"Ας αφήσουμε το θρησκευτικό συναίσθημα κι ας μην το κατευθύνουμε"

O κ. Γρηγοράκος σχολίασε όσα λέγονταν, σημειώνοντας πως "κάποια πράγματα, πρέπει να τα αφήνουμε απ' έξω,γιατί ο λαός μας δεν έχει ακόμα ο ίδιος αποφασίσει ειλικρινά, αν πρέπει να τα ακουμπάει. Πιστεύω ότι το θέμα της θρησκείας εδώ στην Ελλάδα, που είναι ορθόδοξη. Νομίζω ότι είναι λάθος το να πάνε τα λείψανα στον Άγιο Σάββα. Νομίζω, ότι είναι λάθος".
"Α μπράβο. Συμφωνούμε. Εκεί γίνεται το εμπόριο λειψάνων", πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

"Ας με αφήσει ο κ. Φίλης να μιλήσω και ως γιατρός. Επειδή ξέρω ότι εκείνη τη στιγμή, ο άνθρωπος καταπιάνεται από κάπου, ας αφήσουμε το θρησκευτικό συναίσθημα να εκφράζεται και ας μην το κατευθύνουμε. Είναι λάθος. Μέσα στον Άγιο Σάββα υπάρχει μία εκκλησία. Μπορεί ο καθένας να καταφύγει εκεί", δήλωσε ο κ. Γρηγοράκος.

"Πάντως, τα ναρκωτικά και η αποποινικοποίηση δεν μας ενδιαφέρουν, μας ενδιαφέρει, το εάν θα πάνε τα λείψανα στον Άγιο Σάββα", είπε ο κ. Καραγκούνης.

4 σχόλια

  1. Το email συνεργάτη του Στουρνάρα που «υπονομεύει την κυβέρνηση»

    Σύμφωνα με την εφημερίδα στο email με τίτλο «ο λογαριασμός των 100 ημερών» δίνεται αναλυτικά η επιχειρηματολογία κατά της κυβέρνησης..

    H εφημερίδα κάνει λόγο για «εσωτερική μονταζιέρα και ένα από τα ορμητήριά της να είναι το γραφείο του διοικητή της ΤτΕ». Όπως αναφέρεται στην επιστολή με ημερομηνία 6/05 και ώρα 2.12 μμ που έφυγε από το γραφείο τύπου του κ. Στουρνάρα με παραλήπτη γνωστό δημοσιογράφο υπό τον τίτλο ο λογαριασμός των 100 ημερών γράφει:

    Η φυγή καταθέσεων που κινήθηκε σε ομόλογα του εσωτερικού ή προς τα στρώματα ανέρχεται σε 30 με 35 δισ. ευρώ

    20 με 30 δισ. ευρώ η πτώση αξιών προς εισηγμένες και μη
    10 δισ. ευρώ τα ρέπος

    3 δισ. ευρώ οι παγωμένες πιστώσεις του ΕΣΠΑ, έπρεπε να είχαμε πάρει 4 δισ. ευρώ και έχουμε πάρει μόλις 1
    20 δισ. ευρώ λείπουν από τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία
    δεν μπορεί να υπολογιστεί η απώλεια στα χρεόγραφα που έχουν οι ξένοι επενδυτές έχουν 70 δισ. ευρώ στα χέρια τους

    απαξίωση των ακινήτων
    3 δισ. ευρώ λιγότερα στην αγορά από τη μη εξόφληση των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους ιδιώτες
    Στη ζημιά πρέπει να προστεθεί η στάση πληρωμών των ιδιωτών προς τις τράπεζες που αύξησαν τα κόκκινα δάνεια.

    Οι τράπεζες απέκτησαν επιπλέον πρόβλημα και ίσως χρειαστούν επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση

    Κι όλα αυτά μια μέρα μετά τις αιχμές που άφησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή για τον διοικητή της τράπεζας: «Στηρίζουμε τον Στουρνάρα, αλλά απαιτούμε να τηρεί την εθνική γραμμή», είπε....

    ΞΥΠΝΆΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι υπονομεύει ο Στουρνάρας την προσπάθεια για συμφωνία!

    Τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε κάνει λόγο για τρόικα… εσωτερικού, έσπευσε να επιβεβαιώσει ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού και στην κατακρεούργηση της ποιότητας ζωής στη χώρα μας, σκύβοντας το κεφάλι στις απαιτήσεις των ξένων συμφερόντων.

    Ο λόγος για τον κύριο Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος όχι μόνο δεν δίστασε να ξεπουλήσει την Ελλάδα, υπερασπιζόμενος με νύχια και με δόντια το περίφημο success story του Αντώνη Σαμαρά, αλλά χωρίς ίχνος μεταμέλειας, συνεχίζει το έργο του ως υποχείριο των δανειστών, βάζοντας τρικλοποδιές στην κυβέρνηση, ενώ αυτή δίνει τη σκληρή «μάχη» της διαπραγμάτευσης, στοχεύοντας σε μια επωφελή συμφωνία, στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής.

    Συνεχίζοντας λοιπόν να υπονομεύει την εθνική αυτή προσπάθεια - σύμφωνα με αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών – ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (!), έστειλε, μέσω του γραφείου Τύπου του σε γνωστό δημοσιογράφο, e-mail με τίτλο: «Ο Λογαριασμός των 100 ημερών».
    Όσο για το περιεχόμενο; Το πλαίσιο της επιχειρηματολογίας... πολέμου κατά της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου που αναπαράγουν πρόθυμα (εντός και εκτός) μνημονιακά «παπαγαλάκια»! Ή αλλιώς: προπαγάνδα για το πώς χτίζεται η εικόνα μιας χρεωκοπημένης χώρας μέσα από τις… μονταζιέρες!

    Και μπορεί τα σχόλια να περιττεύουν, ωστόσο ο πρώην «καρφωτός» υπουργός Οικονομικών βρίσκεται για μία ακόμη φορά έκθετος στα μάτια του ελληνικού λαού που πλήρωσε με αίμα και θυσίες το... λογαριασμό και την υπόδουλη στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες έσκυψαν (καταφατικά) το κεφάλι στα μνημονιακά μέτρα λιτότητας που απαίτησαν οι δανειστές, προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας, αδιαφορώντας για τους πολίτες της…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ρωσία καλεί την Ελλάδα να ενταχθεί στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS

    Πρόσκληση στην Ελλάδα να συμμετάσχει ως μέλος στην υπό διαμόρφωση νέα αναπτυξιακή τράπεζα που δημιουργούν οι Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, και Νότιος Αφρική (BRICS), απηύθυνε ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπος της νέας αναπτυξιακής τράπεζας Σεργκέι Στορτσακ.

    Οι χώρες της BRICS επιδιώκουν μέσα από την εν λόγω αναπτυξιακή τράπεζα να διασφαλίσουν τη χρηματοπιστωτική τους αυτονομία και τη δημιουργία πόλου ανταγωνιστικού προς το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Η αναπτυξιακή τράπεζα με κεφάλαια 50 δισ. δολάρια και δεξαμενή συναλλαγματικών διαθεσίμων ύψους 100 δισ. δολαρίων, έχει ένα υπολογίσιμο μέγεθος.

    Σε μια περίοδο που το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας παραμένει οξύ και αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, η συμμετοχή της χώρας στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού στο ΑΠΕ – ΜΠΕ θα της επιτρέψει να χρηματοδοτήσει μια σειρά αναπτυξιακά έργα.

    Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο κ.Στόρτσακ τόνισε ότι οι ελληνωρωσικές σχέσεις θα μπορούν να αναπτυχθούν σε διάφορους τομείς με τη χρήση του ρωσικού ρουβλίου ως νομίσματος για τις πληρωμές αγαθών και υπηρεσιών.

    Οι αναφορές αυτές γίνονται και εν όψει της δεύτερης συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου (18-20 Ιουνίου), με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη.

    ΑΠΕ – ΜΠΕ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ζωή «πυροβόλησε» κι από το Μαουτχάουζεν: «Ο λαός μας βιώνει εκβιασμούς κι απόπειρα εξανδραποδισμού»

    «Ο λαός μας σήμερα βιώνει εκβιασμούς και απόπειρα εξανδραποδισμού, έχει όμως ταυτόχρονα ζώσα τη συνείδησή του με την ιστορία του και με την ηρωική αντίσταση που εμπνέει και τη σημερινή μας ύπαρξη».

    Τα παραπάνω υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με την ευκαιρία της κυριακάτικης συμμετοχής της στις τελετές μνήμης για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Μαουτχάουζεν στην Αυστρία, στο οποίο είχαν θανατωθεί 3.700 Έλληνες στη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου Πολέμου.


    «Εκπροσωπώ εδώ τον ελληνικό λαό, αλλά και τη διεκδίκηση των θυμάτων, και όσο κρατούμε ενεργά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τόσο μπορούμε να αισθανόμαστε ότι ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της εποχής, ένα κάλεσμα που είναι πολύ ευρύτερο από την ιστορική αποτίμηση των ειδεχθέστερων εγκλημάτων, ένα κάλεσμα που αποτελεί υπόμνηση ότι τα εγκλήματα που ξεχνιούνται επαναλαμβάνονται και υπό μεταλλαγμένες μορφές.

    Είναι ιδιαίτερη η αίσθηση σύνδεσης με την ιστορία, με τους νεκρούς και τους βασανισθέντες σε αυτόν εδώ τον τόπο του μαρτυρίου στο Μαουτχάουζεν, όπως ιδιαίτερο είναι και το αίσθημα τιμής, ευθύνης και καθήκοντος να δικαιώσουμε τα θύματα, να ενσαρκώσουμε τον αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία, σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.


    Η ίδια, εξάλλου, δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Μανώλη Γλέζο, έναν «ζωντανό ήρωα που και σήμερα κρατά ψηλά τη σημαία της διεκδίκησης των επανορθώσεων για τις καταστροφές και τη δυστυχία και τη λαίλαπα που αποτέλεσε η ναζιστική κατοχή στη χώρα μας».


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση