GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα τέλη του έτους οι βουλευτικές εκλογές στη Βενεζουέλα

Οι βουλευτικές εκλογές στη Βενεζουέλα θα διεξαχθούν το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύν...

Στα τέλη του έτους οι βουλευτικές εκλογές στη Βενεζουέλα
Οι βουλευτικές εκλογές στη Βενεζουέλα θα διεξαχθούν το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα, δήλωσε την Κυριακή η πρόεδρος της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής (CNE) Τιμπισάι Λουσένα.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δέχθηκε το τελευταίο διάστημα πιέσεις να ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών του 2015. Η κεντροαριστερή κυβέρνηση της γειτονικής Βραζιλίας, μιας από τις σημαντικότερες δυνάμεις της Λατινικής Αμερικής, κάλεσε την Πέμπτη το Καράκας να ορίσει την ημερομηνία.
"Μπορούμε να πούμε ότι το τελευταίο τρίμηνο αυτής της χρονιάς θα γίνουν οι εκλογές. Θα το ανακοινώσουμε (επίσημα) πολύ σύντομα", είπε η Λουσένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televen.
Ο Λουίς Εμίλιο Ρονδόν, στέλεχος της CNE, είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν περί τα τέλη του Νοεμβρίου ή στις αρχές του Δεκεμβρίου.
Οι φετινές εκλογές θα γίνουν εν μέσω της σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης της οικονομίας, που έχει μειώσει ραγδαία τη δημοτικότητα του Μαδούρο οδηγώντας κύκλους της αντιπολίτευσης να υποστηρίξουν πως η κυβέρνησή του μπορεί να μην προκηρύξει καν εκλογές.
"Από πού τους ήρθε η ιδέα ότι δεν θα γίνουν εκλογές; Το έχουμε πει από την αρχή του έτους, αυτή είναι χρονιά εκλογών", δήλωσε από την πλευρά της η Λουσένα, αποδίδοντας την καθυστέρηση στο γεγονός πως η CNE διοργανώνει επίσης τις εσωκομματικές διαδικασίες.
Η συμμαχία MUD της αντιπολίτευσης διοργανώνει εσωκομματικές εκλογές την προσεχή Κυριακή, ενώ το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα θα επιλέξει τους υποψηφίους του την 28η Ιουνίου.
Δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν πως η πολυδιασπασμένη αντιπολίτευση έχει πιθανότητες να κερδίσει την πλειοψηφία στη Βουλή, η οποία επί σειρά ετών αποτελεί προπύργιο του "Τσαβίσμο", του πολιτικού και ιδεολογικού ρεύματος του θανόντα πρώην προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση