GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αθήνα και δανειστές "τρέχουν" τις διαπραγματεύσεις...

Αθήνα και δανειστές "τρέχουν" τις διαπραγματεύσεις, έτσι ώστε να υπάρξει μία συμφωνία ακόμα και πριν το Eurogroup της 11ης Μ...


Αθήνα και δανειστές "τρέχουν" τις διαπραγματεύσεις, έτσι ώστε να υπάρξει μία συμφωνία ακόμα και πριν το Eurogroup της 11ης Μαΐου, ωστόσο υπάρχουν ανοιχτά πολλά ζητήματα που η ελληνική πλευρά προσπαθεί να μεταθέσει για τον Ιούνιο.
Ωστόσο, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η αντίφαση στις δηλώσεις, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να δήλωσε αισιόδοξος ("είμαι αισιόδοξος ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία η οποία θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει και θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε βάλει", επεσήμανε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε για την πορεία των διαπραγματεύσεων), όμως ο πρόεδρος του Eurogroup, σε μια ασυνήθιστη κίνηση, μίλησε για προετοιμασίες για Plan Β.
Όλα δείχνουν το ασφαλιστικό είναι μεγάλο αγκάθι, καθώς οι δανειστές επιμένουν σε περικοπές συντάξεων, ενώ οι επικουρικές πάνε για τη διαπραγμάτευση του Ιουνίου.
Η πρόταση της ελληνικής πλευράς με το πολυνομοσχέδιο έχει ως στόχο να υπάρξει μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που θα της επιτρέψει να άρει τους περιορισμούς που είχε θέσει σε σχέση με τη χρηματοδότηση του ελληνικού πιστωτικού τομέα.
Μάλιστα, η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει στους δανειστές ότι δεν θα περάσει κανένα μέτρο αν δεν υπάρξει ταυτόχρονα άρση των περιορισμών από την ΕΚΤ που έχουν στραγγίξει τις τράπεζες και τη ρευστότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση