GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυβέρνηση: Αγωνία για την επόμενη μέρα του Eurogroup

Με αγωνία ανέμεναν στην κυβέρνηση τα αποτελέσματα και τον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup. Αυτό που περιμένει η ελληνική κυβέρνησ...

Κυβέρνηση: Εν αναμονή ενός θετικού νεύματος για πρόοδο στο Eurogroup
Με αγωνία ανέμεναν στην κυβέρνηση τα αποτελέσματα και τον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup. Αυτό που περιμένει η ελληνική κυβέρνηση είναι απλά ένα θετικό νεύμα το οποίο και θα ξεκλειδώσει τη ρευστότητα μέσω της ΕΚΤ ώστε πάρει ανάσα η ελληνική οικονομία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο χθεσινό κυβερνητικό συμβούλιο επαναλήφθηκε η θέση που έχει διατυπώσει από την περασμένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ότι δηλαδή "η κυβέρνηση αναμένει να υπάρξει καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις καθώς επίσης αναμένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη η πρόθεση των εταίρων και των θεσμών για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, στο πλαίσιο τόσο των συμφωνιών όσο και της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση".
Το βασικό πολιτικό σημείο που επιβεβαιώθηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, είναι ότι ισχύει θέση "για την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, που θα κινείται στο πλαίσιο της πρόσφατης λαϊκής εντολής".
Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα στην Αθήνα, αναφέρουν ότι πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup, θα υπάρξει ιδιαίτερη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ελλάδας και Γερμανίας Γιάννη Βαρουφάκη και Βόλφγκαγκ Σόιμπλε από την οποία είναι πιθανό να προκύψουν σημαντικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση