GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τίποτα δεν τον σταματά: Στον "θρόνο" της FIFA ξανά ο Μπλάτερ

Πρόεδρος της FIFA επανεξελέγη κατά τη σημερινή ψηφοφορία ο Ζεπ Μπλάτερ, εξασφαλίζοντας την πέμπτη διαδοχική θητεία του στον προεδρικό θ...

Τίποτα δεν τον σταματά: Στον

Πρόεδρος της FIFA επανεξελέγη κατά τη σημερινή ψηφοφορία ο Ζεπ Μπλάτερ, εξασφαλίζοντας την πέμπτη διαδοχική θητεία του στον προεδρικό θώκο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, παρά το σκάνδαλο διαφθοράς που έχει ξεσπάσει στους κύκλους της FIFA τις τελευταίες μέρες.

Ο Μπλάτερ αναμενόταν να κερδίσει από την πρώτη ψηφοφορία, αποσπώντας τα δύο τρίτα των ψήφων, όμως αυτό δε συνέβη, καθώς ο Μπλάτερ συγκέντρωσε 133 ψήφους, έναντι 73 του Ιορδανού πρίγκιπα Αλί μπιν Αλ Χουσεΐν, που επιχείρησε να τον “εκθρονίσει”. Ωστόσο, ο Χουσεΐν αποσύρθηκε από τη συνέχεια της διαδικασίας, αναγνωρίζοντας την ήττα του.

Στην ομιλία του πριν από την ψηφοφορία, ο 79χρονος Ζεπ Μπλάτερ, μέλος της FIFA από το 1975 και πρόεδρός της από το 1998, υποστήριξε πως ο χρόνος που έχει περάσει στην παγκόσμια ομοσπονδία είναι... λίγος. “Τι είναι τελικά ο χρόνος;”, σχολίασε με φιλοσοφική διάθεση. “Όσο μεγαλώνει κανείς, τόσο πιο γρήγορα περνά ο χρόνος. Είμαι μαζί σας, και θα ήθελα να μείνω μαζί σας”, ανέφερε και καταχειροκροτήθηκε.

Από την πλευρά του, ο πρίγκηπας Αλί είχε ζητήσει μία πιο ανοιχτή, πιο δημοκρατική FIFA, αναφερόμενος στο σκάνδαλο διαφθοράς των τελευταίων ημερών, όμως οι πρέοδροι των διεθνών ομοσπονδιών προτίμησαν τον... παλιό Μπλάτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση