GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Βουλή οι αποκαλύψεις του Press-gr για τα σκάνδαλα της Siemens στην Υγεία. Τι απαντά ο Βαρουφάκης...

Θυμάστε την αποκάλυψη του Press-gr για το "πάρτι" της Siemens στο υπουργείο Υγείας; Ο τίτλος του θέματος ήταν: " ΤΟ PRE...


Θυμάστε την αποκάλυψη του Press-gr για το "πάρτι" της Siemens στο υπουργείο Υγείας;
Ο τίτλος του θέματος ήταν: "ΤΟ PRESS-GR ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: ΣΟΥΠΕΡ ΣΚΑΝΔΑΛΟ στο υπουργείο Υγείας! Η (γνωστή) SIEMENS "πούλησε" ιατρικό εξοπλισμό σε τριπλάσιες τιμές."
Και ρωτούσαμε: "Τι λένε Βορίδης και Κουρουμπλής;"

Η αποκάλυψη μας αυτή ήρθε τώρα και στη Βουλή στην οποία ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης διαβιβάζει έγγραφο για τη Siemens, επίσης μετά από ερώτηση του βουλευτή Ν. Νικολόπουλου, για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στον χώρο της Υγείας. Ο βουλευτής έχει καταγγείλει ότι στη βάση του συμβιβασμού αυτού, η Siemens επιχειρεί να προμηθεύσει με δικά της μηχανήματα και συνεπώς να δεσμεύσει τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πρόκειται για μια ετεροβαρή συμφωνία που το βάρος της φέρει ο πρώην υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο.

Στην απάντησή του ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι κατά την επανεξέταση της Συμφωνίας Συμβιβασμού, εφόσον προκύψει θέμα παραβίασης των ευρωπαϊκών κανόνων με τον όρο περί παροχής ιατρικού εξοπλισμού, θα αντιμετωπιστεί με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου. Ο βουλευτής που ζήτησε από την κυβέρνηση απαντήσεις, έχει επισημάνει ότι ο Μάκης Βορίδης, ως υπουργός Υγείας το 2014, υπέγραψε έγγραφο που προβλέπει ότι η Siemens θα δώσει το δικό της εξοπλισμό σε 16 νοσοκομεία. Αναφέρει, επίσης, ότι το σχετικό έγγραφο προκάλεσε την παρέμβαση της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς της Κομισιόν που ζήτησε εξηγήσεις από την Αθήνα.

Διαβάστε σχετικά και αυτό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση