GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση ο Χέλμουτ Κολ – Διαψεύδουν οι συγγενείς

 Ο πρώην καγκελάριος της γερμανικής επανένωσης Χέλμουτ Κόλ, 85, νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα κλινικής στην Χαϊδελβέργη μετά από δ...

Στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση ο Χέλμουτ Κολ – Διαψεύδουν οι συγγενείς
 Ο πρώην καγκελάριος της γερμανικής επανένωσης Χέλμουτ Κόλ, 85, νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα κλινικής στην Χαϊδελβέργη μετά από δύο εγχειρήσεις και - ενώ οι οικείοι του επιβεβαίωναν χθες ότι πάει πολύ καλά - τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η κατάστασή του είναι "πολύ σοβαρή", έως και κρίσιμη. 
Αντιδρώντας στα δημοσιεύματα,  το γραφείο του Κολ ανακοίνωσε ότι ο πρώην καγκελάριος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο από τις αρχές Μαΐου όπου αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στο ισχίο, καθώς και μια ακόμη εγχείριση, πάντως η υγεία του είναι σε καλή κατάσταση και ελπίζει να ξεκινήσει σύντομα την αποκατάσταση. Αντίθετα, το περιοδικό Der Spiegel έγραψε στην ιστοσελίδα του ότι ο πρώην ηγέτης των Συντηρητικών, ο οποίος είναι ο μακροβιότερος καγκελάριος της Γερμανίας (1982-1998), είχε εγχειριστεί στα έντερα και ήταν σε "κρίσιμη κατάσταση".
Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, η υγεία του χειροτέρεψε από το 2008 και τώρα βρίσκεται "σε πολύ σοβαρή κατάσταση" ενώ άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα από το 2008, όταν έπεσε και έπαθε εγκεφαλικό, ενώ έχει επίσης κάνει εγχείρηση καρδιάς το 2012. 
Ο Κολ, ο καγκελάριος που έχει υπηρετήσει τις περισσότερες θητείες μεταπολεμικά στη Γερμανία (1982-1998), ήταν ένας από τους πιο επιβλητικούς ηγέτες της Ευρώπης το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα αλλά τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και εμφανίζεται σε αναπηρικό καροτσάκι.
Στη Γερμανία θεωρείται ως ο πατέρας της ενοποίησης της χώρας. Έχει εργαστεί επίσης για την εισαγωγή του ευρώ μαζί με τον στενό σύμμαχό του, τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν.
Τα τελευταία χρόνια ο Κολ έχει προβάλει τα οφέλη μίας μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ενοποίησης και έχει εκφράσει αμφιβολίες για τον τρόπο με τον οποίο η πρώην προστατευόμενή του, η νυν καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, έχει διαχειριστεί την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Η φήμη του έχει σπιλωθεί από ένα σκάνδαλο χρηματοδότησης του κόμματός του, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), το οποίο ήρθε στο φως αφού εγκατέλειψε την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση