GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τοξικό νέφος: Άφαντη η Περιφέρεια Αττικής και ο κρατικός μηχανισμός...

Γράφει ο Ηλίας Παναγιώταρος. Παραμύθι για μικρά παιδιά η ιστοριούλα πως η Περιφέρεια Αττικής θα προωθούσε την ανακύκλωση και θα άλλαζ...

Γράφει ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Παραμύθι για μικρά παιδιά η ιστοριούλα πως η Περιφέρεια Αττικής θα προωθούσε την ανακύκλωση και θα άλλαζε το πρόσωπο και το μέλλον της Αττικής!
Το έκανε... Απλά το έκανε καπνό! Και μάλιστα καρκινογόνα μαύρο!
Η ανακύκλωση καίγεται ανεξέλεγκτη, αφημένη στα χέρια των επιτήδειων ιδιωτών και των ρομά.
Η Δούρου που εξαπάτησε τον λαό και τις λιγοστές ελπίδες του, παραχωρώντας τα αποθεματικά της Περιφέρειας - αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ - στον Τσίπρα για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι, τώρα ας ζητήσει "δανεικά" λίγες χιλιάδες ώστε να σβήσει η φωτιά και ο καπνός με χώμα ή με όποιον άλλον τρόπο θέλουν και να σταματήσει ο Καρκίνος να πνίγει τους πολίτες στην Αττική.
Μετά θα έχουμε τον χρόνο να συζητάμε για την ανικανότητα τους και την επικινδυνότητα τους αλλά και να την αποδεικνύουμε καθημερινά, μέσω των πολιτικών οδών που μας έχει τάξει ο λαός με την ψήφο του.

Από το Σάββατο έντονη οσμή από καμένο πλαστικό πνίγει τον αττικό ουρανό, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου. Ωστόσο, για άλλη μία φορά ο κρατικός μηχανισμός παρεμβαίνει με ρυθμούς χελώνας. Όπου κρατικός μηχανισμός η Περιφέρεια και το Υπουργείο Περιβάλλοντος των Συριζαίων που μάλλον ξεσκαρτάρουν τις ατζέντες τους για την περίπτωση εκλογών ή τις αποσκευές τους σε κάθε άλλη περίπτωση!

Σκεφθείτε! Τρεις ημέρες μετά το κακό πήγε στον Ασπρόπυργο η Ρένα Δούρου και κατέθεσε μήνυση. Η δήλωσή της, μόνο εκνευρισμό φέρνει στους κατοίκους των γύρω περιοχών που ζουν την υποβάθμιση και τον θάνατο και εισπράττουν αδιαφορία από τους "σωτήρες".

Ιδού: «Πρωταρχικό μέλημα είναι η συντομότερη ομαλοποίηση της κατάστασης από τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών λόγω της έκλυσης επικίνδυνων σωματιδίων και τοξικών ουσιών» τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά την επίσκεψή της την Τρίτη στην ιδιωτική επιχείρηση διαχείρισης απορριμμάτων στον Ασπρόπυργο, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά το Σάββατο.

H Περιφέρεια Αττικής που παραχώρησε τα αποθεματικά της στον Τσίπρα για να πληρώσει τους τοκογλύφους - δανειστές που προεκλογικά έλεγε εξαπατώντας τον λαό πως θα τους άφηνε απλήρωτους, τώρα δυσκολεύεται οικονομικά να καταβάλει το κόστος των 20.000 ευρώ που απαιτούνται για τη μεταφορά χώματος για να καλυφθούν τα αποκαΐδια και θα συζητήσει το θέμα της πυρκαγιάς εκτάκτως την Πέμπτη!

Από την άλλη πλευρά το υπουργείο Υγείας, με τραγική ασυνέπεια και τεράστια καθυστέρηση, τέσσερις ολόκληρες ημέρες μετά αποφάσισε να κλείσουν τα σχολεία της περιοχής και να προτείνει μέτρα για τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες.

Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας αναφέρει πως άτομα αυξημένου κινδύνου (αναπνευστικό πρόβλημα, καρδιοπαθείς, παιδιά καθώς και τα άτομα άνω των 65 ετών) θα πρέπει να αποφύγουν την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία, καθώς και τη σωματική άσκηση.

Αναφέρεται ακόμη ότι:
Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου, ενώ εάν τα συμπτώματα επιμένουν, συνιστάται επικοινωνία με το θεράποντα ιατρό.
Στο γενικό πληθυσμό περιλαμβάνουν την αποφυγή κάθε σωματικής άσκησης σε εξωτερικούς χώρους και τον περιορισμό του χρόνου παραμονής σε αυτούς, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.
Κατά την παραμονή του κοινού σε εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να διατηρούνται οι πόρτες, οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα κλειστά.

Ο δε υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, έριξε τις ευθύνες στους προκατόχους του και το γαϊτανάκι συνεχίζεται όσο το τοξικό νέφος συνεχίζει να καλύπτει τον αττικό ουρανό και να μετατρέπει σε θάλαμο αερίων την Αθήνα.

Στο μεταξύ, το εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου όπου εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά, η οποία επί τέσσερις μέρες ήταν σε εξέλιξη, προκαλώντας σοβαρή μόλυνση στην Αθήνα, λειτουργούσε χωρίς μέτρα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την ΓΑΔΑ, χτες το πρωί, κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας με τη συνδρομή Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετέβησαν στον Ασπρόπυργο Αττικής, στο χώρο όπου λειτουργεί το εργοστάσιο, όπου γίνεται κοπή και δεματοποίηση παλαιοχάρτου, πλαστικών και ξύλινων απορριμμάτων, προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες περιβαλλοντικές συνέπειες που προέκυψαν από την πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε την 6-6-2015.

Την ώρα του ελέγχου υπήρχαν πολλές εστίες φωτιάς σε εξέλιξη, ενώ, όπως διαπιστώθηκε στο χώρο της επιχείρησης που καταλαμβάνει 46 στρέμματα, υπήρχαν δοχεία ορυκτελαίων, ελαστικά αυτοκινήτων και συσκευασίες με φάρμακα, για τα οποία η εταιρεία δεν ήταν αδειοδοτημένη.

Και εμείς ρωτάμε τους "συντρόφους". Θα κρατήσει πολύ ακόμη η συνενοχή που επέρχεται απο την ανοχή στα συμφέροντα και την ασυδοσία και την ανυπαρξία της Περιφέρειας σε ότι έχει να κάνει με την διαχείρηση των απορριμμάτων;















Δυστυχώς, η εκτίμηση του υποστράτηγου της Πυροσβεστικής, Αθανάσιου Σερεντέλου, όπως διαβάζουμε, είναι ότι θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες ακόμη η φωτιά, λόγω της μεγάλης έκτασης του χώρου και της υφής των υλικών οπότε καλώ τους πολίτες να τηρήσουν τις οδηγίες των αρχών για την προστασία τους

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση