ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Χαμός στη Βουλή με την πρόταση της Ζωής για βίαιη προσαγωγή Στουρνάρα...

Share it:
Κατακόρυφα ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή μεταξύ της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και βουλευτών της αντιπολίτευσης. Αφορμή στάθηκε η προταση της προέδρου της Βουλής για την κλήση του επικεφαλής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, την ερχόμενη Παρασκευή 25 Ιουνίου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την δημοσιοποίηση της ενδιάμεσης έκθεση Νομισματικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με την ίδια πρόταση, την επόμενη εβδομάδα ο κ. Στουρνάρας, με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών που υπέγραψε τον εξώδικο συμβιβασμό μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens, θα κληθεί να παρουσιαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που διερευνά την υπόθεση αυτή.

Μάλιστα η πρόταση της προέδρου της Βουλής περιλάμβανε ακόμη και την βίαιη προσαγωγή του κ. Στουρνάρα, σε περίπτωση που αρνηθεί να παρουσιαστεί. Κάτι τέτοιο προβλέπεται άλλωστε από τις διατάξεις τόσο του κανονισμού της Βουλής.

Σημειώνεται ότι ο κ. Στουρνάρας που είχε κληθεί να παρουσιαστεί σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών είχε αποστείλει επιστολή προς την
πρόεδρο της Βουλής με την οποία γνωστοποιούσε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του και ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη δεν μπορεί μέχρι τις 6 Ιουλίου να ανταποκριθεί στο αίτημα των μελών της. Διευκρίνιζε πάντως ότι αμέσως μετά είναι στη διάθεση της Βουλής.

Ποιοι ψήφισαν υπέρ και ποιοι κατά

Η πρόταση της προέδρου της Βουλής, προκάλεσε την έντονη έντονη αντίδραση των βουλευτών ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, που την κατηγόρησαν για εμπάθεια.

Να σημειωθεί ότι υπέρ της πρότασης της προέδρου της Βουλής να κληθεί άμεσα και στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζουν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών, ψήφισαν οι βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΚΕ, υποστηρίζοντας την δεύτερη πρόταση που κατέθεσε ο Σπύρος Λυκούδης.

Η πρόταση του βουλευτή του «Ποταμιού», ήταν να κληθεί ο κ. Στουρνάρας στις ημερομηνίες που είχε υποδείξει ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, υπερψήφισε και τις δύο προτάσεις ενώ κράτησε αποστάσεις από τις αιτιάσεις περί αναγκαιότητας της άμεσης κλήτευσης του κ. Στουρνάρα, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν θα τσακωθούμε για δύο τρεις μέρες».
Share it:
Reactions:

Θέματα

Πολιτικά

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

1 comments:

 1. Καλά οι κομουνιστές είναι αγωνιστές ΆΛΛΑ θα πρέπει να καταλάβουν ότι θα πρέπει να πληρώσουν ΜΕ ΦΌΡΟ αυτοί που ΣΉΜΕΡΑ έχουν εισόδημα για αυτούς που δεν έχουν θα τσούζει βέβαια ΑΛΛΑ αν έχεις εισόδημα ΣΉΜΕΡΑ 30.000 ευρώ ΔΕΝ λέγετε ότι περνάς και κρίση όπως τον άλλο που δεν έχει ούτε ευρώ τον ΜΗΝΆ η καθόλου εργασία , η εργασία με 500 ευρώ τον μήνα !!!!!... Το ΦΠΑ λοιπών ακόμα αν πάει ακόμα και 13 % για αυτό που παίρνει 500 ευρώ είναι σκληρό αλλά φανταστείτε να μην έχουν και εργασιακά δικαιώματα ...δηλαδή θα δίνει 65 ευρώ στο ΦΠΑ αλλά θα παίρνει έστω τα 435 ΜΕ ΤΟ ΝΌΜΟ ,ΤΟ ΝΌΜΟ που είχαν καταργήσει ΑΥΤΟΊ που σήμερα ΚΛΑΊΝΕ ότι θα φορολογηθούν αυτοί που παίρνουν τα 30.000 ευρώ και ΆΝΩ... Η κάνουμε όλοι ότι δεν ξέρουμε ΤΆΧΑ ποιοι εκμεταλλεύεται τους αδύναμα οικονομικά φτωχούς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...

  Ο κύριος όγκος της ανασφάλιστης εργασίας εντοπίζεται κυρίως σε οικοδομοτεχνικά έργα, εποχικές επιχειρήσεις [ξενοδοχεία, εστιατόρια, camping κλπ), σε επιχειρήσεις του δευτερογενούς τομέα της αγροτικής οικονομίας (συσκευαστήρια, επιχειρήσεις τυποποίησης κλπ, κέντρα διασκέδασης (μπαρ, καφετέριες, επιχειρήσεις φασόν κλπ)].

  Παρά το γεγονός ότι παρέχεται πλέον στα ελεγκτικά όργανα η δυνατότητα αξιοποίησης των ολοκληρωμένων μηχανογραφικών συστημάτων που έχουν αναπτυχθεί για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας, τις ροές απασχόλησης και την παρακολούθηση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων των εργοδοτών, η αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των αποχωρήσεων των υπαλλήλων για συνταξιοδότηση, έχει περιορίσει σημαντικά την ελεγκτική δράση των τοπικών υπηρεσιών των φορέων με σημαντική συνέπεια την ένταση των φαινομένων της ανασφάλιστης και της αδήλωτης εργασίας.

  Επιπλέον η μεγάλη εποχική αυξομείωση απασχόλησης σε ορισμένες κατηγορίες περιοχών και επιχειρήσεων απαιτεί τη δυνατότητα των ελεγκτικών μηχανισμών να ενισχύουν κατά περιόδους την ελεγκτική τους δράση σε συγκεκριμένες περιοχές....

  ΑΥΤΑ πρεπε σιγά σιγά να φτιάξουν ΜΕ ΑΓΏΝΑ και συναίνεση ΚΑΙ ΑΣ ΚΛΑΊΕΙ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ....

  ΠΡΟΧΩΡΆ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση