GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι αποφάσισε η πενταμερής συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ-Γιούνκερ-Λαγκάρντ-Ντράγκι στο Βερολίνο για το ελληνικό ζήτημα...

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα της Τρίτης, η πενταμερής συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ-Γιούνκερ-Λαγκάρντ και Ντράγκι στο Βερολίνο. ...

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα της Τρίτης, η πενταμερής συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ-Γιούνκερ-Λαγκάρντ και Ντράγκι στο Βερολίνο.
Γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως θα γίνουν σήμερα δηλώσεις από τη Γερμανίδα καγκελάριο για το θέμα της Ελλάδας και προειδοποιούν ότι παραμένει μεγάλο "αγκάθι" το ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Γερμανικής κυβέρνησης, οι συμμετέχοντες στην 5μερή συμφώνησαν οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και σε στενή συνεργασία με την ελληνική πλευρά.
Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης, είναι ότι το βράδυ της Δευτέρας έσπευσαν στο Βερολίνο η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστιν Λαγκάρντ και ο κεντρικός τραπεζίτης της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκ, με τη συζήτηση για τη συμφωνία να γίνεται στο ανώτατο επίπεδο.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η Ελλάδα έχει ήδη αποστείλει προσχέδιο συμφωνίας 45 σελίδων.
Σύμφωνα με τους Financial Times, οι συμμετέχοντες στην 5μερή εργάστηκαν σε προσχέδιο συμφωνίας, που συνέταξε η Κομισιόν. Το προσχέδιο δεν συνιστά τελεσίγραφο, αλλά επιθυμούν μια γρήγορη λύση.
Το αμερικάνικο bloomberg αναφέρει άλλωστε στο κεντρικό του άρθρο πως οι θεσμοί και οι πιστωτές ετοιμάζονται να προτείνουν μια έτοιμη λύση πακέτο στην Αθήνα, προκειμένου να διαφύγουν της ασφυκτικής πίεσης χρόνου. Οι δανειστές, την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός έστελνε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση με το άρθρο του στη Le Monde, "προχωρούσαν σε συναντήσεις μεταξύ τους όλο το Σαββατοκύριακο για να καταλήξουν σε όλα τα θέματα που αφορούν το ελληνικό ζήτημα" σημειώνει το πρακτορείο.

H Guardian δημοσίευσε φωτογραφία με την άφιξη του γενικού τραπεζίτη στο Βερολίνο

Την ίδια ώρα ο Μάριο Ντράγκι μοιάζει ιδιαίτερα ανήσυχος, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, με την προοπτική μια ατυχής κατάληξη στη διαπραγμάτευση να οδηγήσει στην κατάρρευση της αναιμικής υποχώρησης του αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη και έτσι είναι επίσης σε "θέση μάχης" προκειμένου να επέλθει η συμφωνία.
Από την πλευρά του το Reuters τονίζει πως ο στόχος είναι να... συνασπιστούν όλοι σε μια κοινή θέση, με σκοπό να καταλήξουν σε μια συμφωνία με την Αθήνα και έτσι να μην φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο και στη χρεωκοπία..

Φωτο από την Καγκελαρία το βράδυ της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα ο Paul Mason, οικονομικός αναλυτής και δημοσιογράφος του Channel 4 αναφέρει στο twitter πως ΔΝΤ και ΕΚΤ είναι έτοιμοι να προσφέρουν στην Αθήνα μια τελική λύση, take it or leave it. Από την Αθήνα πάντως, αξιωματούχοι, σύμφωνα πάντα με τον Βρετανό αναφέρουν πως θα υπάρχει ρητή εγγύηση επανεγκατάστασης της ρευστότητας.
Πάντως, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από Γερμανίδα Καγκελάριο, Γάλλο πρόεδρο και τον Ευρωπαίο Πρόεδρο της Κομισιόν πριν την έναρξη του δείπνου δεν αναφέρθηκε πουθενά η Ελλάδα. Οι τρεις ηγέτες επισήμαναν τη σημασία της δημιουργίας πραγματικής ενιαίας ψηφιακής αγοράς, εκτιμώντας ότι θα οδηγήσει στην ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας στην Ευρώπη και κατά συνέπεια στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση