GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκδήλωση του ΚΚΕ στον Περισσό για τον Ναζίμ Χικμέτ

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παίρνουμε μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για τον Ναζίμ Χικμέτ. Μεταφ...

Εκδήλωση του ΚΚΕ στον Περισσό για τον Ναζίμ Χικμέτ

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παίρνουμε μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για τον Ναζίμ Χικμέτ. Μεταφέρουμε επαναστατικούς χαιρετισμούς από τη Τουρκία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το αδελφό μας Κόμμα που μας δίνει αυτήν την ευκαιρία”, ανέφερε ο Ουλάς Οζέρ εκ μέρους των “Μουσικών του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας” σε αποψινή εκδήλωση στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, με τίτλο “Ο Χικμέτ στην μουσική”, βασισμένη σε μελοποιημένη ποίηση του Ναζίμ Χικμέτ από Τούρκους συνθέτες.

Η εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 4ου Επιστημονικού Συνεδρίου που πραγματοποιεί η ΚΕ του ΚΚΕ το Σάββατο και την Κυριακή 13 και 14 Ιουνίου και είναι αφιερωμένο στο Τούρκο κομμουνιστή ποιητή.

Ο κ. Οζέρ εξέφρασε την συγκίνησή του για την αποψινή εκδήλωση και επικαλούμενος τον Ναζίμ Χικμέτ είπε ότι ο ίδιος ο ποιητής έλεγε πως “το να επαναλάβει κανείς τα τραγούδια του χθες και του σήμερα σημαίνει ότι ακολουθεί τον εύκολο δρόμο στη τέχνη. Αυτό που έχει πραγματική σημασία είναι να τραγουδήσεις τα τραγούδια του αύριο”.

“Τα τραγούδια του αύριο, τα τραγούδια ενός κόσμου δίχως σύνορα και τάξεις. Αυτή είναι η ουσία της ποίησής του, σε μορφή και σε περιεχόμενο. Προσδιόρισε τη τέχνη του σαν μια ενθουσιώδη ορχήστρα που φυσάει σαν τον άνεμο και συγκινεί και ωθεί τις μάζες προς τα μπρος, σαν βουνά και κύματα. Ήθελε τραγούδια που μπορούν να βγουν στους δρόμους. Τραγούδια που μπορούν να σβήσουν τη κηροζίνη, που μπορούν να χτυπήσουν τα τύμπανα με τα μεγάλα τους χεριά. Τραγούδια για τα αιματοβαμμένα πρόσωπα”, είπε ο κ. Οζέρ, καταλήγοντας: “Τα τραγούδια που τραγουδιούνται από όλους μαζί, με μια φωνή, είναι αυτά που ταιριάζουν στο Ναζίμ και στο σοσιαλισμό καλύτερα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση