GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία: Υπό κράτηση χωρίς τους γονείς τους σε ένα αεροδρόμιο δύο κοριτσάκια

Δύο κοριτσάκια, μία 6χρονη από τη Γαλλία και μία 3χρονη από την Ακτή Ελεφαντοστού, κρατούνται εδώ και πολλές ημέρες χωρίς τους γονείς τ...

Γαλλία: Υπό κράτηση χωρίς τους γονείς τους σε ένα αεροδρόμιο δύο κοριτσάκια

Δύο κοριτσάκια, μία 6χρονη από τη Γαλλία και μία 3χρονη από την Ακτή Ελεφαντοστού, κρατούνται εδώ και πολλές ημέρες χωρίς τους γονείς τους σε έναν χώρο του αεροδρομίου του Παρισιού Ρουασί, όπου κρατούνται οι ταξιδιώτες που δεν φέρουν νόμιμα έγγραφα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διοικητική έρευνα για την διαλεύκανση των υποθέσεών τους αλλά και να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση. 

Σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ προέβη σε «συστάσεις» προκειμένου να διασφαλιστεί ότι «η εξακρίβωση των στοιχείων θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, κυρίως διότι πρόκειται για μικρά παιδιά».

Η Αντριάν, 6 ετών, πέρασε αυτήν την εβδομάδα τέσσερις ημέρες στην Ζώνη Αναμονής Προσώπων με εκκρεμείς υποθέσεις (ZAPI) και η Φάντα, 3 ετών και 9 μηνών, παραμένει στον ίδιο χώρο εδώ και πέντε ημέρες. Σε αυτό το κτίριο του αεροδρομίου, όπου κρατούνται τα πρόσωπα που δε διαθέτουν νόμιμα έγγραφα και δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στη Γαλλία, την φροντίδα των δύο παιδιών ανέλαβε το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού. 

Εντούτοις, και στις δύο περιπτώσεις, ο Συνήγορος του Πολίτη -μία ανεξάρτητη αρχή που έχει επιφορτιστεί με το καθήκον να επιτηρεί και να επιβεβαιώνει το σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών- ξεκίνησε έρευνα. 

Στην περίπτωση της Φάντα, εκτιμάται ότι «η κράτησή της μοιάζει μη φυσιολογική». Για την Αντριάν αποφάσισε να παρέμβει, καθώς υπάρχει η υπόνοια ότι πρόκειται για λάθος χειρισμό των αρχών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση