GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολάντ: Προχωράμε προς μία συμφωνία - ΒΙΝΤΕΟ

«Προχωράμε προς μία συμφωνία. Παραμένει δουλειά να γίνει ανάμεσα στου θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση. Τα πάντα έχουν δρομολογηθεί ώστε...

Ολάντ: Προχωράμε προς μία συμφωνία - ΒΙΝΤΕΟ
«Προχωράμε προς μία συμφωνία. Παραμένει δουλειά να γίνει ανάμεσα στου θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση. Τα πάντα έχουν δρομολογηθεί ώστε να υπάρξει ένα αποτέλεσμα μέχρι το Eurogroup», ανέφερε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής.
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει τις ευθύνες της προκειμένου να κάνει νέες προτάσεις αν και η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη. Τα όσα έχουν ζητηθεί από τον ελληνικό λαό εδώ και πολλά χρόνια το επιβεβαιώνουν αυτό» υπογράμμισε και σημείωσε ότι η πρόταση έγινε «θετικά αποδεκτή από πλευράς θεσμών».
«Η Γαλλία στηρίζει αυτή τη διαδικασία διότι το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια βιώσιμη και συνολική λύση. Αυτά που συζητούνται είναι θέματα που έχουν να κάνουν με τον προϋπολογισμό και τα δημοσιονομικά» επεσήμανε και συνέχισε:
«Δεν μπορούμε τους επόμενους μήνες να έχουμε ξανά το ζήτημα της Ελλάδας ενώπιον του ευρωπαϊκού συμβουλίου».
«Η Ελλάδα πρέπει να παραμένει στη ζώνη του ευρώ. Τώρα νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον όλων να υπάρξει μια λύση» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.
«Το θέμα είναι να ξεπεράσουμε αυτή την αβεβαιότητα στην ευρωζώνη. Η Γαλλία ικανοποίησε προς την Ελλάδα, όσα είχε υποσχεθεί γιατί είναι προς το κοινό συμφέρον και όχι μόνο για την Ελλάδα», συμπλήρωσε.
«Επιδιώκω να υπάρχει μία σταθεροποίηση στην Ευρώπη», διαμήνυσε ο Φρανσουά Ολάντ ενώ πρόσθεσε ότι «το ελληνικό ζήτημα δηλητηριάζει την Ευρώπη», καθώς δεν βγάζει προς τα έξω την εικόνα σταθερότητας που πρέπει
Ερωτηθείς αν μπορεί να περάσει η συμφωνία από το ελληνικό κοινοβούλιο τόνισε ότι «Αν δεν υπάρξει επικύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο πολύ απλά δεν θα υπάρχει σχέδιο. Αυτό ισχύει και για τα άλλα κοινοβούλια».
Σε ερώτηση για το χρέος ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι «δεν θα ζητηθεί τις επόμενες μέρες αλλά σε δεύτερο χρόνο». Αντίθετα υπογράμμισε ότι «η χρηματοδότηση αποτελεί κομμάτι μίας συνολικής συμφωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση