Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίζουν τα νέα μέτρα...

Share it:
Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την δημοσιοποίηση των μέτρων που περιλαμβάνονται στην πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές, άρχισαν τα πρώτα "όχι" από βουλευτές...

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, δήλωσε ότι η πεντάμηνη διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν πέτυχε και η συμφωνία, με αυτό το πακέτο μέτρων, θα πρέπει να βρει ανάχωμα στους Έλληνες βουλευτές- καθώς και ότι δεν ξέρει αν το πακέτο μέτρων που έρχεται μπορεί να το δεχτεί προς εφαρμογή μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Παράλληλα, έχει δηλώσει ότι προσωπική του άποψη είναι ότι «δεν ψηφίζονται αυτά τα μέτρα. Αυτή είναι η άποψή μου. Η προσωπική μου στάση είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν. Γι΄ αυτό πιστεύω ότι αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στη Βουλή».

Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής, δήλωσε στην ΕΡΑ Αιγαίου ότι δεν θα ψηφίσει καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης για τα φτωχά στρώματα στις νησιωτικές περιοχές» και σημείωσε πως τα μέτρα που περιλαμβάνει η επερχόμενη συμφωνία απέχουν από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και επιβαρύνουν οριζόντια όλα τα εισοδήματα. Για τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, τόνισε πως είναι ανοικτή η κατάργησή του και ως αντιστάθμισμα έχει προταθεί από την ελληνική πλευρά η φορολογική ελάφρυνση των μόνιμων κατοίκων των νησιών, χωρίς, ωστόσο, αυτά να έχουν συγκεκριμενοποιηθεί.

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, βουλευτής Καστοριάς, έγραψε το ακόλουθο tweet:

Το There Is No Alternative δεν μπορεί να έχει τη σφραγίδα της αριστεράς...

Επίσης, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης υποστήριξε ότι πολλά από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην ελληνική πρόταση είναι εγκλήματα και εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή. Παράλληλα, δήλωσε σίγουρος ότι η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν πρόκειται να επιτρέψει να περάσουν από τη Βουλή τα μέτρα σε ένα νόμο σε ένα άρθρο.

Τον προβληματισμό του εξέφρασε και ο Στάθης Λεουτσάκος, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να δούμε συνολικά τα μέτρα και το τι θα προβλέπεται για την ελάφρυνση χρέους. Από πλευράς του, ο Κώστας Λαπαβίτσας εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή νέα μέτρα λιτότητας, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ.

Επικριτική στάση κράτησε και ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook:
Δεν έχουμε δικαίωμα να ματαιώσουμε τις προσδοκίες του λαού μας ολοκληρώνοντας αυτό που άφησαν πίσω τους μνημονιακοί.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι όρος επιβίωσης, αξιοπρέπειας και ανασυγκρότησης της χώρας είναι η απαλλαγή από το μνημονιακό καθεστώς.
Share it:
Reactions:

Πολιτικά

Πρώτη Σελίδα

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

1 comments:

 1. Καλά οι κομουνιστές είναι αγωνιστές ΆΛΛΑ θα πρέπει να καταλάβουν ότι θα πρέπει να πληρώσουν ΜΕ ΦΌΡΟ αυτοί που ΣΉΜΕΡΑ έχουν εισόδημα για αυτούς που δεν έχουν θα τσούζει βέβαια ΑΛΛΑ αν έχεις εισόδημα ΣΉΜΕΡΑ 30.000 ευρώ ΔΕΝ λέγετε ότι περνάς και κρίση όπως τον άλλο που δεν έχει ούτε ευρώ τον ΜΗΝΆ η καθόλου εργασία με 500 ευρώ τον μήνα !!!!!... Το ΦΠΑ λοιπών ακόμα αν πάει ακόμα και 13 % για αυτό που παίρνει 500 ευρώ είναι σκληρό αλλά φανταστείτε να μην έχουν και εργασιακά δικαιώματα ...δηλαδή θα δίνει 65 ευρώ στο ΦΠΑ αλλά θα παίρνει έστω τα 435 ΜΕ ΤΟ ΝΌΜΟ ,ΤΟ ΝΌΜΟ που είχαν καταργήσει ΑΥΤΟΊ που σήμερα ΚΛΑΊΝΕ ότι θα φορολογηθούν αυτοί που παίρνουν τα 30.000 ευρώ και ΆΝΩ... Η κάνουμε όλοι ότι δεν ξέρουμε ΤΆΧΑ ποιοι εκμεταλλεύεται τους αδύναμα οικονομικά φτωχούς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...

  Ο κύριος όγκος της ανασφάλιστης εργασίας εντοπίζεται κυρίως σε οικοδομοτεχνικά έργα, εποχικές επιχειρήσεις [ξενοδοχεία, εστιατόρια, camping κλπ), σε επιχειρήσεις του δευτερογενούς τομέα της αγροτικής οικονομίας (συσκευαστήρια, επιχειρήσεις τυποποίησης κλπ, κέντρα διασκέδασης (μπαρ, καφετέριες, επιχειρήσεις φασόν κλπ)].

  Παρά το γεγονός ότι παρέχεται πλέον στα ελεγκτικά όργανα η δυνατότητα αξιοποίησης των ολοκληρωμένων μηχανογραφικών συστημάτων που έχουν αναπτυχθεί για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας, τις ροές απασχόλησης και την παρακολούθηση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων των εργοδοτών, η αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των αποχωρήσεων των υπαλλήλων για συνταξιοδότηση, έχει περιορίσει σημαντικά την ελεγκτική δράση των τοπικών υπηρεσιών των φορέων με σημαντική συνέπεια την ένταση των φαινομένων της ανασφάλιστης και της αδήλωτης εργασίας.

  Επιπλέον η μεγάλη εποχική αυξομείωση απασχόλησης σε ορισμένες κατηγορίες περιοχών και επιχειρήσεων απαιτεί τη δυνατότητα των ελεγκτικών μηχανισμών να ενισχύουν κατά περιόδους την ελεγκτική τους δράση σε συγκεκριμένες περιοχές....

  ΑΥΤΑ πρεπε σιγά σιγά να φτιάξουν ΜΕ ΑΓΏΝΑ και συναίνεση ΚΑΙ ΑΣ ΚΛΑΊΕΙ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση