GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποψήφια για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης η Λάρισα

Την υποψηφιότητα της Λάρισας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 παρουσίασε επίσημα σήμερα ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλ...

Υποψήφια για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης η Λάρισα

Την υποψηφιότητα της Λάρισας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 παρουσίασε επίσημα σήμερα ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης, με την γέφυρα του Πηνειού να αποτελεί το λογότυπο του φακέλου διεκδίκησης υπό τον γενικό τίτλο: «Λάρισα υποψηφία πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 - γέφυρες προοπτικής».

Το λογότυπο, πέραν του ότι παρουσιάζει ένα από τα χαρακτηριστικά σημεία αναφοράς της πόλης, συμβαδίζει και με την γενικότερη συλλογιστική που προσεγγίζει ο δήμος Λαρισαίων την υποψηφιότητα, καθώς στόχος είναι να δημιουργηθούν «γέφυρες που θα δώσουν προοπτική» όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής της υποψηφιότητας Γιώργος Βουλγαράκης. Όπως επεσήμανε είναι βασικό το θέμα της «υποψηφιότητας» να γίνει «κτήμα» της πόλης και όλοι να καταθέσουν τις ιδέες τους, τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους, ώστε να ενωθούν όλες οι δυνάμεις της περιοχής.

Η επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας της Λάρισας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 σηματοδοτεί άλλωστε και την έναρξης της διαβούλευσης γύρω από το θέμα.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της απόφασης για τη διεκδίκηση, απόφαση την οποία χαρακτήρισε «πολιτική», τόνισε πως «η Λάρισα μπορεί να καταθέσει μια εξαιρετικά ελκυστική πρόταση», σημειώνοντας τα οφέλη στην περίπτωση θετικής έκβασης. «Η Λάρισα έχει τη δυνατότητα να καλύψει πλήρως την υποψηφιότητα» υπογράμμισε ο δήμαρχος Λαρισαίων απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε πολίτες και πολιτιστικούς φορείς να συμμετάσχουν στην διαδικασία συγκρότησης του φακέλου, ο οποίος θα κατατεθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ η προεπιλογή των υποψηφίων πόλεων θα γίνει τον Ιανουάριο του 2016.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας τόνισε ότι η πολιτική της νέα δημοτικής αρχής είναι μία «επιθετική πολιτική που στηρίζεται στη παρέμβαση και ως προτεραιότητα την παραγωγή πολιτισμού.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προβολής της υποψηφιότητας Όλγα Σταυροπούλου παρατήρησε ότι «θα γίνουν δράσεις με στρατηγική, με μετρήσιμα αποτελέσματα, οι οποίες θα υλοποιηθούν αν ανατεθεί η Πολιτιστική Πρωτεύουσα στην Λάρισα».

Είναι μια χρυσή ευκαιρία η Λάρισα να εξωτερικεύσει την ταυτότητά της, μόνο κερδισμένοι θα βγούμε από αυτή την προσπάθεια» κατέληξε, σημειώνοντας ότι η ιστοσελίδα της υποψηφιότητας (http://www.larissa2021.eu) λειτουργεί ήδη στο διαδίκτυο, όπως και στις ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης (Facebook).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση