GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λάρισα: Άνοιξε τις πύλες του το "Φεστιβάλ του Πηνειού"

Με μία ημέρα καθυστέρηση λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν χθες, άνοιξε σήμερα το απόγευμα τις πύλες του το Φεστιβάλ Πη...

Λάρισα: Άνοιξε τις πύλες του το

Με μία ημέρα καθυστέρηση λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν χθες, άνοιξε σήμερα το απόγευμα τις πύλες του το Φεστιβάλ Πηνειού στην Λάρισα και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 22 Ιουνίου.

Ένα Φεστιβάλ που φέτος, έχει και μία διαφορετική φυσιογνωμία, με στοιχεία ουσιαστικής αναβάθμισης δεδομένης και της υποψηφιότητας της πόλης της Λάρισας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2012. Η οποία υποψηφιότητας «ενισχύεται» και από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Γιορτής Μουσικής φέτος για την Ελλάδα ξεκινάει από το Φεστιβάλ Πηνειού την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων Πάνος Σάπκας, στο πλήθος των πολιτών που συνέρρευσαν στο ποτάμι για να δώσουν το παρών στην έναρξη του Φεστιβάλ.

Ο γενικότερος χαρακτήρας της φετινής πολυεπίπεδης διοργάνωσης είναι διαδραστικός, καθώς κεντρικός στόχος είναι ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα.

Δύο μουσικές σκηνές, μια χορευτική σκηνή, πάνω από τριάντα διεθνή και εγχώρια μουσικά σχήματα, εικαστικά δρώμενα, ανοιχτά μαθήματα φωτογραφίας, λειτουργία σκοτεινού θαλάμου, θεατρικά δρώμενα για παιδιά, προβολές ντοκιμαντέρ και παιδικού κινηματογράφου, βιωματικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, παραδοσιακοί και μοντέρνοι χοροί, αθλητικές δραστηριότητες για όλους, ποδηλατοδρομίες, κοινωνική ευαισθητοποίηση και άλλα πολλά θα… παρελάσουν τις επόμενες τρεις ημέρες δίπλα από το ποτάμι της Λάρισας.

Στις μουσικές σκηνές θα εμφανιστούν ονόματα όπως Μαριέτα Φαφούτη, Χειμερινοί Κολυμβητές, Encardia, Opera Chaotique, Baildsa, Blues Trackers, Brasilentina, Μουσικό Σχολείο, Συμφωνική ΔΩΛ, Σύγχρονο Ωδείο, Σχολή Ποπ Ροκ και λοιπά μουσικά συγκροτήματα. Το δικό τους μερίδιο στο φεστιβάλ θα έχουν τόσο το θέατρο όσο και η φωτογραφία και ο κινηματογράφος, ενώ περιλαμβάνονται και αθλητικές δραστηριότητες.

Ακόμα, ενισχύοντας το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης θα υπάρχουν τοποθετημένα σε διάφορα σημεία καλάθια συλλογής ειδών όπου θα πραγματοποιείται συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους απόρους που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Συσσίτιο και το Κοινωνικό Φαρμακείο των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση