GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο μακελειό με νεκρούς και απαγωγές στην Τυνησία

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά σε συγκρούσεις και σε μια διαδήλωση ενάντια στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική πόλη ...

Νέο μακελειό με νεκρούς και απαγωγές στην Τυνησία

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά σε συγκρούσεις και σε μια διαδήλωση ενάντια στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική πόλη της Λιβύης Ντέρνα, ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής.

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία, μετά την προσευχή, προς την κύρια βάση της τζιχανιστικής οργάνωσης στην Ντέρνα, όταν ένοπλοι εκεί άρχισαν να πυροβολούν το πλήθος με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι ανέφεραν αρκετοί κάτοικοι, προσθέτοντας πως περίπου 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Παράλληλα, 9 μέλη του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια διαφορετικών συγκρούσεων με άλλες ισλαμιστικές ομάδες,

Στην πρωτεύουσα της χώρας Τρίπολη, μια ένοπλη ομάδα εξαπέλυσε επίθεση στο προξενείο της Τυνησίας και απήγαγε 10 μέλη του προσωπικού, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τυνησίας.

Το υπουργείο δεν διευκρίνισε σε ποια ομάδα ανήκαν οι δράστες, αλλά αποκάλεσε την ενέργεια αυτή «μια κατάφωτη επίθεση σε έδαφος εθνικής κυριαρχίας της Τυνησίας και μια σκανδαλώδη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Η Τυνησία είναι μία από τις λίγες χώρες που διατηρούν ακόμη ανοιχτή την πρεσβεία τους στην Τρίπολη, μια πόλη που ελέγχεται από μια ομάδα που έχει δημιουργήσει τη δική της κυβέρνηση, αντιμαχόμενη τους διεθνώς αναγνωρισμένες ηγέτες της Λιβύης. Οι περισσότερες χώρες έχουν κλείσει τις πρεσβείες τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Οι αρχές της Τυνησίας τον περασμένο μήνα συνέλαβαν τον Ουαλίντ Καλίμπ, ένα μέλος αυτής της οργάνωσης με την ονομασία «Αυγή της Λιβύης». Την Πέμπτη δικαστήριο της Τυνησίας απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του Καλίμπ ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα απαγωγής στην Τυνησία.

Η «Αυγή της Λιβύης», μια συμμαχία πρώην αντάρτικων ταξιαρχιών και φίλο-ισλαμιστικών ομάδων, κατέλαβε την εξουσία στην Τρίπολη το περασμένο καλοκαίρι, εκδιώχνοντας την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στα ανατολικά της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση