GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατρός έδινε ακριβά φάρμακα σαν... ασπιρίνες

Να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου γιατρός που εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομης συνταγογράφησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ,...

Γιατρός έδινε ακριβά φάρμακα σαν... ασπιρίνες

Να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου γιατρός που εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομης συνταγογράφησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ, εισηγείται ο αντιεισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Μπακέλας προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ως επιμελητής Β΄ του ΕΣΥ, διορισμένος σε περιφερειακό ιατρείο στο Πλατύ Ημαθίας, ο κατηγορούμενος γιατρός φέρεται ότι εξέδιδε συνταγές για χορήγηση ακριβών φάρμακα σε ασφαλισμένους του Ιδρύματος, τους οποίους ουδέποτε εξέτασε και για ανύπαρκτες παθήσεις. Ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει να παραπεμφθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τις πράξεις της ψευδούς βεβαίωσης και της απλής συνέργειας σε απάτη.

Η υπόθεση αφορά το διάστημα 2007 έως 2009 και όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση επρόκειτο για φάρμακα, τα οποία κάλυπτε εξ ολοκλήρου το ΙΚΑ. Η δε αξία τους υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τις 480.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, κεντρικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται ότι είχε μία φαρμακοποιός, σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης, μέσω της οποίας εκτελούνταν οι συνταγές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο φαρμακείο βρίσκεται σε απόσταση 83 χλμ. από το περιφερειακό ιατρείο όπου υπηρετούσε το επίμαχο διάστημα ο γιατρός.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία για τη φαρμακοποιό, η οποία φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση