GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοσκόπηση: Άνετο, αλλά μειωμένο προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο προβάδισμα, αν και μειωμένο σε σχέση με αυτό που κατέγραφε πριν από ένα μήνα, δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δημο...

Δημοσκόπηση: Άνετο, αλλά μειωμένο προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο προβάδισμα, αν και μειωμένο σε σχέση με αυτό που κατέγραφε πριν από ένα μήνα, δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 34,5% (έναντι 36,5% σε αντίστοιχη έρευνα τον Μάιο), έναντι 16,5% της Νέας Δημοκρατίας (έναντι 15,5% τον Μάιο), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 7%, ενώ “Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ” συγκεντρώνει ποσοστό 19,5%.

Σε ερώτηση για το συναίσθημα που προκαλεί στους πολίτες η συζήτηση για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, το 51,5% απαντά πως αισθάνεται φόβο, το 16% ελπίδα, ενώ το 28% δεν πιστεύει πως η έξοδος από το ευρώ θα σήμαινε κάτι διαφορετικό.

Στην ερώτηση για το ποια θα ήταν η καλύτερη εξέλιξη για την κεντροδεξιά, το 55,5% προκρίνει τη δημιουργία ενός νέου κόμματος που θα πάρει τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ένα 20,5% τάσσεται υπέρ της συσπείρωσης του χώρου γύρω από τη ΝΔ.

Σε αντίστοιχη ερώτηση για την κεντροαριστερά, το 39% τάσσεται υπέρ της ένωσης των κομμάτων του χώρου σε ένα νέο κόμμα, το 30% προτείνει τη διάλυση των κομμάτων και την ενσωμάτωσή τους στον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, ενώ ένα 6,5% προτιμά τη συσπείρωση των κεντροαριστερών δυνάμεων γύρω από το Ποτάμι και ένα 5,5% τη συσπείρωσή τους γύρω από το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση