GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΤ: Αν βγει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα η Ευρωζώνη θα κάνει ό,τι υποσχέθηκε

"Φτάσαμε στα όρια του τι μπορούμε να αποδεχτούμε" δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπ. Κερέ. Όπως...

ΕΚΤ: Αν βγει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα η Ευρωζώνη θα κάνει ό,τι υποσχέθηκε
"Φτάσαμε στα όρια του τι μπορούμε να αποδεχτούμε" δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπ. Κερέ. Όπως είπε ο τραπεζίτης, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Lew Echos, η απόφαση αυτή ελήφθη από το Eurogroup, διαμηνύοντας ουσιαστικά πως αυτή είναι η τελευταία πρόταση που καταθέτουν οι δανειστές προς την Ελλάδα.
Ο Γάλλος οικονομολόγος είπε ακόμη ότι εάν οι Έλληνες ψηφίσουν "ναι" στο δημοψήφισμα, "δεν έχει αμφιβολία" ότι οι αρχές της Ευρωζώνης θα βρουν τρόπους για να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους έναντι της Ελλάδας. Εάν όμως οι Έλληνες ψηφίσουν όχι, συνέχισε ο Κερέ, "θα ήταν πολύ δύσκολο να επαναληφθεί ο πολιτικός διάλογος".
Σχετικά με την απόφαση της ΕΚΤ, να διατηρήσει την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στον ELA αλλά να μην αυξήσει τη ρευστότητα, τόνισε πως η απόφαση αυτή είναι "μη αναστρέψιμη".  Πρόσθεσε πάντως πως η βοήθεια προς τις ελληνικές τράπεζες διατηρείται "μέχρι νεοτέρας".
Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεχιζόμενων αναταράξεων στις αγορές, ο κ. Κερέ είπε πως η ΕΚΤ θα χρησιμοποιήσει όσα εργαλεία διαθέτει αλλά και "νέα εργαλεία" για να προστατέψει την ευρωπαϊκή οικονομία.
Ερωτηθείς χαρακτήρισε "ήπια" την σημερινή αντίδραση των αγορών στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είπε όμως ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. 

1 σχόλιο

  1. ΤΟ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ,ΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΚΟΙΝΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΚΙΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση