GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Χαλκιδική - Καίει η φωτιά

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ουρανούπολη. Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το πρωί το μέτωπο της φ...

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Χαλκιδική - Καίει η φωτιά

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ουρανούπολη. Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το πρωί το μέτωπο της φωτιάς είναι βελτιωμένη όμως το μέτωπο καίει ακόμη.

Η δασική φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κομίτσα και κατευθύνθηκε δυτικά προς την Ουρανούπολη, κατακαίγοντας χαμηλή βλάστηση, όπως πουρνάρια και θάμνους, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένες περιοχές και εγκαταστάσεις. Μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι η φωτιά έκαψε πάνω από 5.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης, δημιούργησαν ζώνες ασφαλείας γύρω από τις ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται έξω από την Ουρανούπολη. Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν τέθηκε ζήτημα εκκένωσης τουριστικών καταλυμάτων.

Εκατοντάδες πυροσβέστες (πάνω από 200), μαζί με πεζοπόρα τμήματα, άνδρες της 2ης ΕΜΑΚ και εθελοντές, συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης.

Όπως έγινε γνωστό, το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνει το γεγονός ότι δεν υπάρχει προσβασιμότητα, καθότι πρόκειται για αμιγώς δασικό περιβάλλον, με συνέπεια δημοτικά μηχανήματα να ανοίγουν δρόμους, ώστε οι πυροσβεστικές δυνάμεις να φτάσουν στα πύρινα μέτωπα.

Με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν να πετούν και πυροσβεστικά αεροσκάφη, συνεχίζοντας τις εναέριες προσπάθειες κατάσβεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση