GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ομπάμα παρασημοφόρησε βετεράνους... του Α΄ Παγκοσμίου Πόλεμου

Σχεδόν έναν αιώνα μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απένειμε σήμερα το μετάλλιο ανδρείας σε δύο στρατιώτες...

Ο Ομπάμα παρασημοφόρησε βετεράνους... του Α΄ Παγκοσμίου Πόλεμου

Σχεδόν έναν αιώνα μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απένειμε σήμερα το μετάλλιο ανδρείας σε δύο στρατιώτες που διακρίθηκαν στη Γαλλία και είχαν παραμείνει στην αφάνεια,  λόγω της φυλετικής και θρησκευτικής προέλευσής τους.  "Διακινδύνευσαν και οι δύο τη ζωή τους για να σώσουν άλλους", υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος στην τελετή που έγινε στον Λευκό Οίκο. "Ποτέ δεν είναι αργά για να πούμε ευχαριστώ", πρόσθεσε, απονέμοντας τα μετάλλια στους απογόνους τους. 

Ο Χένρι Τζόνσον διακρίθηκε τον Μάιο του 1918 στον Μάρνη, ενώ πολεμούσε με μια ομάδα αποτελούμενη αποκλειστικά από μαύρους στρατιώτες, υπό γαλλική διοίκηση. Βοήθησε τους συναδέλφους του να απωθήσουν μια αιφνιδιαστική επίθεση Γερμανών στρατιωτών και έσωσε έναν βαριά τραυματισμένο στρατιώτη που κινδύνευε να αιχμαλωτιστεί. Η Γαλλία τον είχε τιμήσει με τον Πολεμικό Σταυρό όμως "η χώρα του δεν τον αποζημίωσε" υπογράμμισε ο Ομπάμα. Μετά τον πόλεμο, έχοντας μείνει ανάπηρος λόγω του τραυματισμού του, "δεν μπόρεσε να βρει δουλειά, ο γάμος του διαλύθηκε και πέθανε σε ηλικία μόλις 30 ετών", πρόσθεσε. 

"Η Αμερική δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που συνέβη στον Χένρι Τζόνσον και σε πάρα πολλούς στρατιώτες που, όπως εκείνος, δεν τιμήθηκαν από την πατρίδα τους γιατί κρίνονταν με βάση το χρώμα του δέρματός τους και όχι για τον χαρακτήρα τους. Όμως μποροούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να αποκαταστήσουμε" αυτήν την αδικία, συνέχισε ο Ομπάμα. 

Ο Ουίλιαμ Σέμιν, που ήταν Εβραίος, διακρίθηκε σε μάχες στην Πικαρδία τον Αύγουστο του 1918. Εξαιρώντας το θάρρος του, ο Ομπάμα τόνισε ότι ο Σέμιν υπηρέτησε "σε μια εποχή που ο ηρωισμός των Εβραίων Αμερικανών στρατιωτών πάρα πολύ συχνά παραβλεπόταν".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση