GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πληροφορίες για νέα πρόταση Γιούνκερ και έκτακτο Eurogroup

Νέα πρόταση φέρεται να έχει στείλει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου να διασφαλιστ...

Πληροφορίες για νέα πρόταση Γιούνκερ και έκτακτο Eurogroup

Νέα πρόταση φέρεται να έχει στείλει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου να διασφαλιστεί η προσωρινή χρηματοδότηση της Ελλάδας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως επιβεβαίωσαν κυβερνητικές πηγές, ο πρόεδρος της Κομισιόν έστειλε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, καλώντας την να αποδεχθεί την τελευταία πρόταση των θεσμών (η οποία αναιρεί την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία στο 23%, ενώ φέρεται να περιλαμβάνει και κάποια άλλη αλλαγή που δεν διευκρινίζεται, αν και πιθανολογείται ότι αφορά στο ΕΚΑΣ). Επιπλέον, ο Γιούνκερ δεσμεύεται για υλοποίηση της υπόσχεσης του Eurogroup για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους τον Οκτώβριο του 2015, υπό τον όρο ότι η κυβέρνηση θα δεχθεί και θα εφαρμόσει την πρόταση των θεσμών, ενώ εισηγείται παράταση του τρέχοντος προγράμματος ως τα τέλη Ιουλίου, προκειμένου να αρθούν τα capital controls στις τράπεζες. Τέλος, καλεί την Ελλάδα να ζητήσει έκτακτη σύγκληση του Eurogroup την Τρίτη, καθώς και να υποστηρίξει το "ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Πάντως, η πρώτη αντίδραση από το Μαξίμου είναι μάλλον ψυχρή, με κυβερνητικές πηγές να σχολιάζουν ότι η ελληνική πλευρά ακούει με ενδιαφέρον κάθε πρόταση, όμως εν προκειμένω οι αλλαγές που προτείνονται δεν είναι αρκετές, και σε κάθε περίπτωση διαμηνύουν πως την ερχόμενη Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας θα ψηφίσει "όχι" στο δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση