GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άρχισαν τα όργανα... Άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας στη G7

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν σήμερα με δυνάμεις της αστυνομίας στο γερμανικό θέρετρο Γκάρμις- Παρτενκίρχεν καθώς χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώ...

Άρχισαν τα όργανα... Άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας στη G7

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν σήμερα με δυνάμεις της αστυνομίας στο γερμανικό θέρετρο Γκάρμις- Παρτενκίρχεν καθώς χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν ενάντια στη Σύνοδο της ομάδας των 7 οικονομικά ισχυρότερων χωρών G7, που ξεκινά αύριο στο Ελμάου, στην ειδυλλιακή εξοχή της Βαυαρίας.

Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, χιλιάδες ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν κατά των ισχυρών του πλανήτη. Η αστυνομία υπολογίζει τον αριθμό των διαδηλωτών στους 3.600 ανθρώπους ενώ οι διοργανωτές της κινητοποίησης εκτιμούν ότι τουλάχιστον 4.500 άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν μία ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να πλησιάσει στο κάστρο που θα συναντηθούν οι ηγέτες των 7 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού, ακολούθησε πετροπόλεμος και τουλάχιστον ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε.

Χτυπώντας τύμπανα και ντέφια οι διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα «τούβλο τούβλο, τοίχος τοίχος σταματήστε την G7 και κάντε το σύστημα να καταρρεύσει». Στα πανό που κράταγαν οι συμμετέχοντες αναγράφονταν τα συνθήματα «πολεμήστε την G7 και επαναστατήστε» και «G7 πήγαινε στο διάολο! Μου αρέσει ο Πούτιν».

Τουλάχιστον 17.000 Γερμανοί αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του χώρου της συνόδου στις βαυαρικές Άλπεις και άλλοι 2.000 Αυστριακοί αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή στα σύνορα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα υποδεχθεί τους ηγέτες της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αύριο σε μία σύνοδο που αναμένεται να επικεντρωθεί σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η μάχη για την αντιμετώπιση των πανδημιών, το Μεσανατολικό και η κρίση στην Ουκρανία.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύνοδο που θα διεξαχθεί χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, που αποκλείστηκε από την G8 πέρυσι μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση