GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H κυβέρνηση επιμένει: Κανονικά η συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ

Πηγές της κυβέρνησης διαμηνύουν σε όλους του τόνους πως θα υπάρξει συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τους Φ. Ολάντ και Α...

Πηγές της κυβέρνησης διαμηνύουν σε όλους του τόνους πως θα υπάρξει συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τους Φ. Ολάντ και Α. Μέρκελ το βράδυ της Τετάρτης αμέσως μετά το δείπνο της Συνόδου Κορυφής.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν με νόημα πως τέτοιου είδους διαρροές, σαν αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας στο διεθνή Τύπο το πρωί της Τετάρτης δεν αποτελούν έκπληξη. Για την ακρίβεια υπενθυμίζουν πως η ίδια τακτική είχε επιστρατευτεί τόσο στο Παρίσι, όσο και στο Βερολίνο, χωρίς φυσικά να επιβεβαιωθεί από τα γεγονότα.
Προς επιβεβαίωση των λεγομένων των κυβερνητικών πηγών και η έκτακτη σύσκεψη της κακγκελαρίου στο Βερολίνο αργά το βράδυ της Τρίτης, με τον αντικαγκελάριο Ζ. Γκάμπριελ με θέμα το χειρισμό του ελληνικού ζητήματος.
Την ίδια ώρα η Αθήνα δεν σχολιάζει τη στάση Γιούνκερ τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ούτε για το ενδεχόμενο να βρίσκεται και ο πρόεδρος της Κομισιόν στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών. Σε ό, τι πάντως αφορά τη συμφωνία, η ελληνική πλευρά τονίζει σε κάθε τόνο πως έχει κατατεθεί τόσο πρόταση, όσο και τις εναλλακτικές προτάσεις της και δεν έχει λάβει καμιά γραπτή επίσημη απάντηση.

Οι επαφές του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες
Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πάντως ήδη στην πρωτεύουσα της Ευρώπης και αναμένεται να ξεκινήσει επαφές με τους ηγέτες των Λατινικών Κρατών που βρίσκονται στις Βρυξέλλες. Πρώτος στην ατζέντα του πρωθυπουργού βρίσκεται ο Αργεντίνο υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Έκτορ Τίμερμαν, ενώ στη 13.30 (ώρα Βρυξελλών) αναμένεται να συναντηθεί με τον Πολωνό Ντόναλντ Τουσκ.
O Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προσήλθε στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες, χωρίς να προβεί σε καμία δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση