GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θέλει να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ"

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα σε αυστριακή εφημερίδα υψηλόβαθμος αξ...

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα σε αυστριακή εφημερίδα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της.

Ερωτηθείς σχετικά, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Πέτερ Πρατ, δήλωσε στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας der Standard: "Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θέλει να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης".

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι εκείνο που καθορίζει την πολιτική της ΕΚΤ.

Ο Πρατ τόνισε ωστόσο ότι είναι αναγκαία η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ χωρών που αναλαμβάνουν μεταρρυθμίσεις κι εκείνων που τους παρέχουν την οικονομική στήριξη.

"Οταν μία χώρα συμφωνεί να κάνει κάτι πρέπει να εφαρμόζει τη συμφωνία. Όσο πιο αξιόπιστη είναι μία χώρα, τόσο πιο υπομονετικοί μπορούν να είναι οι πιστωτές και τόσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη να επιδεικνύουν. Αν υπάρχει εμπιστοσύνη απέναντι σε μία κυβέρνηση, δεν έχει και μεγάλη σημασία αν ο στόχος δεν επιτευθχεί ακριβώς σε ένα χρόνο. Το πρόβλημα είναι ότι αν χάσεις αυτή την εμπιστοσύνη, η κατάσταση περιπλέκεται και τότε οι πιστωτές πιέζουν άμεσα για αποτελέσματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση