GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"H ηττημένη πολιτική μετέφερε τα προβλήματά της στο Επικρατείας"

"Η ηττημένη από τις συνθήκες πολιτική μετέφερε τα προβλήματά της στο Συμβούλιο Επικρατείας  , το οποίο όμως δεν μπορεί να τα επιλύ...

"Η ηττημένη από τις συνθήκες πολιτική μετέφερε τα προβλήματά της στο Συμβούλιο Επικρατείας  , το οποίο όμως δεν μπορεί να τα επιλύσει". Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Σωτ. Ρίζος επέλεξε να αποχαιρετίσει το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας από την προεδρία του οποίου αποχωρεί στις 30 Ιουνίου.

Παρουσία του προεδρου της Δημοκρατίας και σημαντικών παραγόντων στην πανηγυρική συνεδρίαση ο κ. Ρίζος επισήμανε  ότι "σε σημαντικό βαθμό το  ΣτΕ εξελίχθηκε σε ένα δικαστήριο με πολλά χαρακτηριστικά Συνταγματικού Δικαστηρίου".
Αναφερόμενος ο κ. Ρίζος στην τελευταία πενταετία τόνισε ότι "στην περίοδο που διανύουμε, όλα ή σχεδόν όλα άλλαξαν στην ζωή του ΣτΕ", και συνέχισε:  "Η ελευθερία μειώθηκε σημαντικά, όχι από  παρεμβάσεις προσώπων αλλά από την επιβολή των πραγμάτων»  είπε και συνέχισε "Οι βεβαιότητες αναιρέθηκαν. Το πεδίο δράσεως του ΣτΕ διευρύνθηκε με την καθημερινή ενασχόληση με σπουδαίες πολιτικές αποφάσεις, νόμους που αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων, αλλά δυσχεράνθηκε διότι μειώθηκαν οι εναλλακτικές λύσεις".

"Η πολιτική ηττημένη και ολονένα και περισσότερο ετεροκαθοριζόμενη, με ολονένα και λιγότερη εξουσία μεταφέρει στο ΣτΕ τα προβλήματά της, τα οποία όμως φαίνεται να μην μπορούν να επιλυθούν με τα εργαλεία που αυτό διαθέτει, δηλαδή κυρίως με το Σύνταγμα της χώρας".

Παρόντες στην εκδήλωση ηταν ο Προέδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλου και ο Αρχιεπισκόπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος   Ιερώνυμος , ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικ. Παρασκευόπουλος, ο βουλευτής Επικρατείας και πρώην ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κουτρουμάνος,  οι τέως πρόεδροι του ΣτΕ Γιώργος Παναγιωτόπουλος και Κωνσταντίνος Μενουδάκος, καθηγητές  Πανεπιστημίων, δικηγόροι, κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση