GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Σαουδική Αραβία καταστρέφει την πολιτιστική κληρονομιά της Υεμένης...

Το κάστρο του Al-Qahera, στην Υεμένη, στόχος των αεροπορικών βομβαρδισμών της Σαουδικής Αραβίας Σημειώνει ο Νίκος Κλειτσίκας www.nikos...

Το κάστρο του Al-Qahera, στην Υεμένη, στόχος των αεροπορικών βομβαρδισμών της Σαουδικής Αραβίας
Σημειώνει ο Νίκος Κλειτσίκας
www.nikosklitsikas.gr/

H Σαουδική Αραβία καταστρέφει Προστατευόμενα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, όπως ακριβώς το...
“ισλαμικό κράτος” (ISIS), με τη βοήθεια του Ισραήλ και την ένοχη σιωπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των “πολιτισμένων” ηγετών της.
Το Κάστρο Al Qahera, που άντεξε για περισσότερα από 800 χρόνια, το μνημείο της Υεμένης, τώρα είναι παρελθόν.
Αυτή η πανέμορφη ιστορική μαρτυρία, η ανυπέρβλητη τέχνη, ισοπεδώθηκε από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς μια τρίτης χώρας, της σκοταδιστικής μοναρχίας της Σαουδικής Αραβίας.
Γιατί να καταστραφούν έργα τέχνης που έκαναν την Υεμένη μια ονειρική χώρα;
Οι πολιτικές ηγεσίες της δύσης σωπαίνουν ένοχα. Οι “τζιχαντιστές”, η Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, τα αραβικά δικτατορικά καθεστώτα, η Τουρκία... “εργάζονται” για λογαριασμό των νεοαποικιοκρατιών.
Τα ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι... γιατί σωπαίνουν;
Η εύκολη απάντηση γράφεται στους τοίχους των πόλεων: “Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι”. Όμως, αυτή η διαπίστωση στα γκράφιτι της Αθήνα και των άλλων πόλεων, δεν είναι καινοτομία ή “ανακάλυψη”. Είναι μια ξεπερασμένη διατύπωση.
Πριν πολλά χρόνια ο Σάμουελ Λάνγκχορν Κλέμενς, γνωστός κυρίως με το ψευδώνυμο Μαρκ Τουαίην (1835 – 1910), είχε προσδιορίσει τον ρόλο των δημοσιογράφων, με την εξής διατύπωση:
Ο δημοσιογράφος είναι εκείνος που ξεχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα... και δημοσιεύει το ψέμα
Mark Twain
Κι ενώ συνεχίζεται η χυδαία φονική επίθεση εναντίον του λαού της Υεμένης, από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Σαουδικής Αραβίας και την προσπάθεια οργάνωσης του “ισλαμικού κράτους” στο εσωτερικό της Υεμένης -όπως ακριβώς οργανώθηκε από ΗΠΑ και ΕΕ στην Συρία και το Ιράκ-, με την διείσδυση δολοφόνων μισθοφόρων, στην κατάληψη της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην πρωτεύουσα Sana’a, ανακαλύφθηκε ένα τεράστιο οπλοστάσιο.
Στο εσωτερικό της πολυτελούς πρεσβείας βρέθηκε ένα οπλοστάσιο που θα ζήλευαν πολλές χώρες. Μια τεράστια αποθήκη με υπερσύγχρονα όπλα και πυρομαχικά, ισραηλινής κατασκευής. Όπλα που χρησιμοποιεί μόνον ο ισραηλινός στρατός.
Εκτός από τα όπλα, βρέθηκαν σημαντικά έγγραφα που αποδεικνύουν το πασιφανές, αλλά ποτέ μέχρι τώρα αποτυπωμένο σε επίσημα ντοκουμέντα:
Οι ΗΠΑ επιθυμούν τη μόνιμη λειτουργία στρατιωτικής βάσης στη νήσο Myon, στον κόλπο  Bab al-Mandeb, για την “προστασία συμφερόντων τους και την εγγύηση της ασφάλειας του Ισραήλ”.
Η Σαουδική Αραβία έκανε επίσημη αίτηση στο Τελ Αβίβ, για προμήθεια όπλων με προορισμό τον εξοπλισμό των δολοφόνων μισθοφόρων του “ισλαμικού κράτους” που προσπαθούν να εγκαταστήσουν στο εσωτερικό της Υεμένης.
Όλα αυτά παραμένουν άγνωστα για τη διεθνή κοινή γνώμη, αφού οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ, όπως έγραψε κι ο Mark Twain... “δημοσιεύουν το ψέμα”!

 Αυτό ήταν το Προστατευόμενο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO (ΟΗΕ)*, πριν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του σκοταδιστικού καθεστώτος, της δικτατορικής μοναρχίας της Σαουδικής Αραβίας, εναντίον μιας ανεξάρτητης χώρας, της Υεμένης


4 Ιουν
AlQahera Castle DESTROYED: One of TOP historical sites& heritage site hit by Airstrikes 
* Η UNESCO αποτελεί σημαντικό εξειδικευμένο Διεθνή Οργανισμό του ΟΗΕ. Πρόκειται για τον Εκπαιδευτικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών του οποίου τ΄ αρχικά στην αγγλική αποτελούν και την διεθνή ονομασία UNESCO (United Nations Educational Scientific and Cultural Organization).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση