GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Hafez Al Assad... Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας www.nikosklitsikas.gr/ " Απ' την αρχή ως το τέλος, ήμουν (κι ελπίζω να με καταλαβαίνει κάθε πολί...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
www.nikosklitsikas.gr/

"Απ' την αρχή ως το τέλος, ήμουν (κι ελπίζω να με καταλαβαίνει κάθε πολίτης της Συρία που ζει στο...
εξωτερικό) αγρότης, γιος αγροτών.
Το να κάθομαι στα σπαρτά του σταριού και να πίνω το νερό όταν αναβλύζει από την πηγή, κατά τη γνώμη μου αξίζει πολύ περισσότερο από όλα τα πολυτελή μέγαρα του κόσμου.
Στο παρελθόν δεν έζησα σε βίλες και δεν θα ζήσω ποτέ.
Θα κατοικήσω σε βίλα, μόνον όταν αυτό ζητηθεί από τον λαό και κυρίως από τους εργάτες και τους αγρότες.
Δεν φοβάμαι το μέλλον, γιατί το μέλλον είναι δικό μας, γιατί το μέλλον ανήκει στο λαό κι ο λαός στο Θεό. Κι ο Θεός είναι η λογική κι η λογική είναι του λαού".
Στρατηγός Hafez Al Assad.(1930 – 10 Ιούνη 2000)
"H πατρίδα είναι πάνω από οτιδήποτε"... ήταν το πιστεύω του στρατηγού Hafez Al Assad.
Σαν σήμερα έφυγε ο πρόεδρος της Συρίας Hafez Al Assad...
Οι Έλληνες πατριώτες, όσοι πολιτικοί δεν έχουν εξαγοραστεί και προσφέρουν υπηρεσίες τραπεζοϋπαλλήλων στ' αφεντικά τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν ξεχάσει τον μεγάλο Άραβα ηγέτη.
Ο ελληνικός λαός οφείλει πολλά στον Hafez Al Assad...
Στήριξε τον αντιδικτατορικό αγώνα εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών κι ο Ανδρέας Παπανδρέου, που ποτέ δεν ξεχνούσε τους φίλους του, έκανε το πρώτο του ταξίδι εκτός Ελλάδας, μετά τη δικτατορία, στη Συρία για να ευχαριστήσει τον πρόεδρο Assad.
Η Συρία ήταν αυτή που στην κρίση του Μάρτη 1987, όταν ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια, ο Άσαντ παρέταξε τα στρατεύματα της πατρίδας του, στα σύνορα με την Τουρκία, τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, με σαφή διακήρυξη προς την Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!".
"Λαοί χωρίς μνήμη... δεν έχουν μέλλον!"... τόνιζε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Κι επειδή οι εκάστοτε κυβερνώντες έχουν "ασθενή" μνήμη... Ειδικότερα σήμερα που η δική μας πατρίδα έχει στραφεί εναντίον της Συρίας για τη "χάρη" του Ερντογάν και των "θεσμών" της ΕΕ (έχουμε απελάσει την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα, με απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και την ίδια εχθρική πολιτική ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Άραγε, ποιες "δυνάμεις" επιβάλουν τη συνέχιση της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία, που αποφάσισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις;), κάποιοι οφείλουν, έχουν καθήκον να θυμίζουν εκείνη την άγνωστη ιστοριογραφία. Να θυμίζουν εκείνα τα ιστορικά γεγονότα που έχουν μετατραπεί σε εφιάλτες για τους προσκυνημένους.
"Οι αναμνήσεις μας είναι η δύναμή μας.
Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη
οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας
κι όταν η νύχτα επιχειρεί να ξανάρθει
εμείς ας βάλουμε φωτιά στις μεγάλες επετείους,
όπως θα ανάβαμε πυρσούς"
Βίκτωρ Ουγκό, από γράμμα στον Λουί Μπλανκ (1877)

* Σήμερα ο φίλος μου και σύντροφος Ouday Hr Detto Soso, Σύριος κομμουνιστής, μας λέει: "Πως μπορεί να είσαι αριστερός και να μην είσαι στο πλευρό του προέδρου Άσαντ;"

Ο Ανδρέας ήξερε να τιμάει και να ευχαριστεί τους φίλους της πατρίδας μας (Ο Άσαντ στην Αθήνα με τον έλληνα πρωθυπουργό, που δεν ξεχνούσε...)

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση