GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Oι δανειστές ζητούν μέτρα 5,8 δισ.

Μέτρα συνολικού ύψους 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ βάζουν οι δανειστές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το λογαριασμό των απαιτήσεων να...

Oι δανειστές ζητούν μέτρα 5,8 δισ.
Μέτρα συνολικού ύψους 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ βάζουν οι δανειστές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το λογαριασμό των απαιτήσεων να ανεβαίνει διαρκώς.
Για να κλείσει η συμφωνία οι δανειστές ζητούν συγκεκριμένο πακέτο μέτρων, ενώ οι προτάσεις της κυβέρνησης βρίσκονται στους φακέλους που έχουν μαζί τους στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές στην τελευταία τους πρόταση αναφέρουν ότι οι συντελεστές ΦΠΑ θα πρέπει να στοχεύουν στην επιπλέον αύξηση των εσόδων κατά 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ ώστε το καθαρό ποσό που τελικά θα μπει στα ταμεία να φθάνει το 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η Αθήνα αναζητεί τα επιπλέον έσοδα από νέες αλλαγές στον ΦΠΑ, καταστρώνοντας σχέδια για μεγαλύτερες αυξήσεις στους συντελεστές ή μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών, σε κατηγορία με μεγαλύτερο φόρο, στο 23%.
Η πλευρά των δανειστών φέρεται για την ώρα να επιμένει σε περικοπές στο ΕΚΑΣ και σε κοινωνικά επιδόματα συνολικού ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ και αντιπροτείνει την ενίσχυση του προγράμματος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για την προστασία των αδύναμων.
Βαρύ αναμένεται να είναι το φορολογικό πακέτο που αφορά στους αγρότες, καθώς υπολογίζεται ότι θα φτάνει τα 500 εκατομμύρια ευρώ, με τον συντελεστή φόρου εισοδήματος να αυξάνεται από το 13%, που είναι σήμερα, έως και το 33%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση